”Balkongen är vår stolthet”

Av: Nneka Amu

Publicerad:
Uppdaterad:

Efter villalivet startade Jonny och barnen om i en sjönära oas mitt i stan

Balkongen har plats för många och används flitigt av hela familjen långt in på hösten.
Balkongen har plats för många och används flitigt av hela familjen långt in på hösten.

Flyttlasset gick från stor sekelskiftesvilla till nybyggd hyreslägenhet.

Från den enorma balkongen har Jonny, Filippa och Anton utsikt över både vatten och skidbacke.

Välkommen till familjen Bothins moderna fyra i Hammarby sjöstad.

Hammarby sjöstad är en nybyggd stadsdel nära Globen i Stockholm.

18 kvadratmeter uterum i underbart sydvästläge. Inte konstigt att här har investerats en hel del tid i vacker inredning och att skapa myskänsla. Filippa, 11, och Anton, 10, sitter i varsin korgstol och njuter av den värmande höstsolen. Som så många andra lediga dagar.

– Balkongen fungerar som ett extra rum och är vår stolthet. Det är en fantastisk känsla att kunna sitta här med kaffekoppen på morgonen långt in i september och till och med i oktober om vädret tillåter, säger pappa Jonny Bothin.

Flyttade till Sjöstan

Hit till Hammarby sjöstad, ett helt nybyggt område ett stenkast från stadsdelen Södermalm i Stockholm, flyttade han efter sin skilsmässa för åtta år sedan. Den forna hyresrätten på 86 kvadratmeter har sedan dess blivit bostadsrätt och fått ett delvis annorlunda utseende.

Ett flertal väggar har tagits ner mellan kök och vardagsrum för en öppnare planlösning, medan det ena sovrummet försetts med en skiljevägg för att skapa varsitt rum åt barnen. Och alla möbler köptes nya i samband med flytten.

– Jag vill sätta min alldeles egen prägel på det här hemmet, säger Jonny.

Båten utanför dörren

I kanalen nedanför huset ligger familjens båt förtöjd vid bryggan. Jonny, 45, it-strateg till yrket, är utbildad dykare och hängiven hobbyfiskare. Under sommarhalvåret blir det många turer ut till Baggensfjärden och – om barnen får bestämma – Gröna Lund.

– Jag kan inte tänka mig ett bättre ställe att bo på. Det är som en småstad i storstaden och jag gillar nybyggarandan. Alla hälsar, barnen går i samma skola och här finns fantastiska restauranger. Och när man ser folk fara ner för skidbacken där borta på vintern, då är det som att befinna sig mitt i Åre!

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN