Lämnar politiken efter relation med motståndaren

NYHETER

Den uppmärksammade kärleksaffären över blockgränserna hade ett pris.

Nu lämnar oppositionsrådet Malin Petersson (M) kommunalpolitiken och även platsen i Moderaternas partistyrelse.

Kommunalrådet Johan Persson (S) sitter däremot kvar.

I slutet av juni slog nyheten ned som en bomb i Kalmar. Kommunalrådet Johan Persson (S) och hans främsta politiska motståndare, oppositionsrådet Malin Petersson (M), hade inlett en kärleksrelation. Rykten om relationen över blockgränserna hade florerat i flera veckor innan det hela bekräftades.

– Vi har, mot alla odds, kapitulerat för de känslor som kan uppstå mellan två människor, sa de både i ett gemensamt uttalande.

”Mer eller mindre ohållbart”

Det stod tidigt klart att någon av de båda skulle bli tvungen att sluta på sin post.

– Valrörelsen 2014 närmar sig och det är mer eller mindre ohållbart att ordförande och vice ordföranden i Kalmar har ett förhållande och ska stå och debattera mot varandra och vara varandras motparter i det politiska, sa Henrik Yngvesson, ordförande för Moderaterna i Kalmar län då.

Lämnar helt

Nu står det klart att Malin Petersson lämnar politiken helt på grund av relationen. Det innebär att hon också lämnar in post som ledamot i Moderaternas partistyrelse.

– Det har inte varit självklart att det är jag som skulle sluta. Men nu öppnades en möjlighet för mig och jag ser mycket fram mot mitt nya jobb, säger Malin Petersson till Östran.

Johan Persson sitter dock kvar på sin post. Han är ett av Sveriges mest kända S-kommunalråd och spelade en viktig roll som "kungamakare" i det spel som föranledde att Håkan Juholt valdes som partiledare förra året. Han har även en bakgrund som pressekreterare hos Mona Sahlin.