Reinfeldts far misstänks för rattfylleri

Av: Olof Svensson, Björn Barr

Publicerad:
Uppdaterad:
NEKAR Bruno Reinfeldt nekar helt till brott: ”Mina grannar anklagade mig för att ha repat deras bilar vilket jag inte har gjort.”
Foto: Carolina Byrmo
NEKAR Bruno Reinfeldt nekar helt till brott: ”Mina grannar anklagade mig för att ha repat deras bilar vilket jag inte har gjort.”

NYHETER

Bruno Reinfeldt, 73, greps på onsdagskvällen av polis efter att ha krockat med två bilar.

Han misstänks nu för rattfylleri.

– De anklagar mig för att ha repat deras bilar. Men det har jag inte gjort, säger Bruno Reinfeldt, pappa till statsminister Fredrik Reinfeldt.

Foto: Carolina Byrmo
Enligt anmälaren har Bruno Reinfeldt kört in i två parkerade bilar utanför sin bostad i Täby och då repat dem.

Polisen larmades strax efter klockan 19 i går. Enligt anmälaren hade Bruno Reinfeldt då kört in i två parkerade bilar utanför sin bostad i Täby.

– Anmälaren berättade att det verkade som att personen i bilen försökte ta sig i väg, så polisen åkte ut till platsen, säger Albin Näverberg, pressinformatör på Stockholmspolisen.

En granne som bor i området såg hela förloppet och berättar att det var en ordenlig krock.

– Han skulle köra in och parkera men prejade in i en röd bil så att den lyfte från marken, säger han till Aftonbladet.

Bruno Reinfeldt fick följa med in till polisen där en provtagning genomfördes, proverna ska skickas till statens kriminaltekniska laboratorium (SKL).

– Personen i bilen togs med misstänkt för rattfylla, säger Mikael Pelagalli, stationsbefäl på polisen i Roslagen.

När Aftonbladet träffar Bruno Reinfeldt utanför bostaden senare på kvällen erkänner han att han varit inne på förhör men nekar till brott.

– Mina grannar anklagade mig för att ha repat deras bilar vilket jag inte har gjort. Sedan kom polisen och hämtade mig och tog mig till stationen för förhör, säger han.

Bruno Reinfeldt, tidigare moderat kommunpolitiker i Täby, dömdes 2009 till dagsböter för att ha kört rattfull utanför sin bostad.

Publicerad: