Madonnas lastbil välte på motorvägen

1 av 10 | Foto: Anders Deros

avIda Gustafsson

NYHETER

Lastbilen med världsstjärnas högtalare välte över mitträcket och låg åt fel håll på E6 utanför Göteborg.

Men Madonnas Göteborgskonsert är inte hotad:

– Vi arbetar med att förbereda inför konserten, säger Kristofer Åkesson pressansvarig Live Nation.

Långtradaren välte på E6 mellan Kålleredsmotet och Torrekullamotet söder om Göteborg strax efter sjutiden på tisdagsmorgonen. Den körde över mitträcket och hamnade på sidan och blockerade trafiken i både norr- och södergående riktning.

"Förbereder konsert"

I lasten fanns högtalare som ska användas under Madonnas konsert på Ullevi i morgon, skriver TT. Hon hade i går en konsert i Köpenhamn och lastbilen var på väg till Göteborg. Men olyckan kommer inte påverka evenemanget.

– Jag misstänker att om det hade varit något allvarligt så hade vi fått den informationen i nuläget. Jag har inte fått någon information om det är ljudutrustning eller något annat i lastbilen, säger Kristofer Åkesson, pressansvarig på konsertarrangören Live Nation till Aftonbladet.

Enligt polisen pågick arbetet med att bärga lastbilen hela eftermiddagen. Lastbilen kommer sedan att lastas om under den tidiga förkvällen.

Två till sjukhus

Till följd av den välta lastbilen krockade även tre personbilar.

Polispatrull och ambulans arbetade vid 07.30-tiden på platsen och två av körfälten stängdes av för trafik, vilket skapade trafikkaos vid platsen. En person och föraren av lastbilen fick föras till sjukhus med lindriga skador.

Eftersom lastbilens dieseltank har förstörts i samband med olyckan genomfördes ett omfattande saneringsarbete på platsen. Vad som orsakat olyckan där lastbilen välte vet polisen inte.

– Vi har inte fått några rapporter på det i nuläget, vad det är som har gjort att den vält där. Vi får avvavkta och se vad de säger som är på plats, sade Henrik Sterner, biträdande vakthavande befäl polisen Göteborg till Aftonbladet på tisdagsmorgonen.