Mordmisstänkt 31-åring erkänner

NYHETER

Eskilstuna

Den 31-årige man som misstänks ha dödat en 83-årig man i Ärla utanför Eskilstuna i lördags häktades på tisdagen av Eskilstuna tingsrätt.

Mannen erkände under den korta häktningsförhandlingen att han dödat 83-åringen. Han angav inget motiv och ville i övrigt inte prata i rätten.

Domaren avslutade förhandlingen med att förklara 31-åringen häktad som på sannolika skäl misstänkt för mord. Tingsrätten beslöt också att mannen ska gå igenom en rättspsykiatrisk undersökning.

Mannen har för polisen och sin advokat inte kunnat förklara sitt uppträdande.

- Han mår psykiskt dåligt och har sagt att han blivit angripen av ett monster, säger kriminalinspektör Leif Engstrand vid Sörmlandspolisen till TT.

Mannen och det äldre paret bor grannar med varandra och har inte haft några störningar i umgänget. Det brutala mordet ser ut att vara ett rent vansinnesdåd.

Det var i lördags som det knackade på ytterdörren till det gamla parets hus i Ärla. Den 83-årige mannen gick till dörren och attackerades där besinningslöst av 31-åringen. Han dödades med en serie knivhugg.

Hustrun till 83-åringen hörde en duns i hallen. När hon gick dit mötte hon maken som låg blodig och livlös på golvet. Hon såg ingen gärningsman.

Polisens misstankar riktades tidigt mot 31-åringen.

Han är tidigare känd för våldsbrott. Han dömdes 1995 till åtta års fängelse för att han året före dödat en handikappad man.

TT