”Han sa att han inte ville ha barn”

NYHETER

I dag börjar rättegången mot tvåbarnspappan som misstänks ha mördat gravida Juliet

Gravida Juliet Kavinga, 36, hittades mördad den 30 juli i år. Hennes kropp var inlindad i en presenning och sänkt i Mälaren.

I dag klockan 09.00 börjar rättegången mot hennes pojkvän som misstänks för mordet.

Foto: Juliet hittades mördad i Mälaren den 30 juli 2006.

Juliet kom till Sverige från Kenya 2002. Hösten 2004 träffade hon en man och ganska snart efter det flyttade Juliet in hos honom. Några månader senare blev hon gravid, något som Juliet gladde sig åt, men som upprörde den 35-årige mannen som redan hade två barn sedan tidigare.

- Han sa att hon var en jävla slyna, att han inte ville ha några jävla barn, säger en vän till Juliet i förhör.

Problemen förvärrades och Juliet flyttade ut ur lägenheten men fortsatte ha kontakt med honom. Den 13 maj ringde 35-åringen till Juliet. Det blev hennes sista telefonsamtal innan hon försvann.

Skjuten med hagelgevär

När hennes kropp påträffades av en vattenskoteråkare vid Lullehovsbron på Ekerö väster om Stockholm, kunde polisen konstatera att Juliet hade mördats när hon var i sjunde månaden. Någon hade skjutit henne i ryggen med ett hagelgevär.

Snart riktades misstankar mot 35-åringen. Ett hårstrå från presenningen visade sig tillhöra honom och barnet i kvinnans mage var hans, trots att han i polisförhör påstått att han inte var pappan.

I dag börjar rättegången mot mannen.

Han har tidigare dömts till två månaders fängelse för att ha misshandlat en granne med kniv och knytnävar.

Tidigare artiklar:

Susanna Vidlund