Pedofil dömd till 508 år i fängelse

NYHETER

Mamman hjälpte honom hitta småpojkar

En 32-årig man i Colorado dömdes på måndagen till 508 år i fängelse för sexuella övergrepp på minderåriga.

Hans mamma som är misstänkt för att hjälpt honom ställs inför rätta om några månader.

Den dömde klädde sig som Michael Jackson för att locka till sig ungdomarna.

Foto: Zurikye McGhees fälldes för övergrepp på 17 pojkar och en flicka.

18 pojkar och en flicka utsattes i 63 fall för Zurikye McGhees övergrepp, enligt domstolen i Centennial i Colorado.

Han bjöd bland annat in dem till övernattningsfester på motell och ibland följde han dem till skolan. Enligt polisen brukade McGhee ibland klä sig som Michael Jackson för att locka till sig möjliga offer.

Han utnyttjade sitt ungdomliga utseende , åkte skateboard och spelade videospel och låtsades vara tonåring när han närmade sig ungdomarna som var mellan 9 och 15 år.

Det rapporterar The Denver Channel.

Mamman hjälpte till

McGhee åtalades för flera fall av förargelseväckande beteende, för sexuella övergrepp på barn beroende av honom och för sexuella övergrepp på barn.

Han fälldes i augusti för sexuella övergrepp med inslag av misshandel i 63 fall och igår på måndagen dömdes han alltså till 508 års fängelse.

Hans egen mamma Soledad McGhee, 54, är misstänkt för att ha underlättat för honom att komma i kontakt med familjer där det fanns barn, bland annat för att hon aldrig avslöjast att sonen ljög om sin ålder. Hon ställs inför rätta i februari.

1998 var McGhee åtalade för 23 fall av brottsliga sexuella kontakter med minderåriga. Han dömdes dock bara till fängelse i ett knappt år för att ha bidragit till ungdomsbrottslighet i ett fall.

Simone Söderhjelm