Lantligt i rött och vitt

avHelena Aro

NYHETER

Allmoge i Carl Larssons anda

Foto: Angelica Söderberg
Lantligt romantik. Tyg på cancas är dekorativt och snabbfixat med hjälp av häftpistol. Såetsgardiner släpper in mycket ljus och ger en mjuk inramning till fönstret. Färska blommor ger en romatisk touch till hemmet.

Ett lantligt vardagsrum får sin karaktär med spetsgardiner, vit inredning och accentfärger främst i rött eller blått.

Foto: Angelica Söderberg
Randigt, prickigt och blommigt i charmig kombiantion.

Den klassiska svenska stilen med arv från konstnärerna Carl och Karin Larsson i Sundborn ger en gemytlig och charmig känsla till hemmet. Du skapar stilen med ränder i olika storlekar, den välkända bolsterranden – bred och smalrandig – och blommor i olika varianter.

Blanda friskt

Mest känd är de ursvenska allmogeblommorna som flitigt förekommer på textilier av lantlig karaktär. Blanda gärna ränder och blommor med rutor och prickar för att framhäva den lite bohemiska lantliga romantiken som hör hemma i många svenska torp.

Den lantliga romantiska stilen är lite pysslig med volanger på sittdynorna i köket eller på kuddarna, spetskant på duken, virkade detaljer, tofsar på kuddar och gardinomtag. Det finns många internetbutiker som säljer denna populära stil på textilier och övrig inredning. På loppis kan man hitta fina linnetyger, gedigna kökshanddukar och vackra överkast.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trädgård