Miljonregn till ridsporten

NYHETER

Ridklubbarna i stan rustas upp

Foto: Malin Bonde
Sofia Kalborg är fritidsledare på Farsta Ridskola. Hon gläds åt extrapengarna som ska gå till att rusta upp ridhuset.

Tjejers sportande är lika viktigt som killars. Det syns i Stockholms stads nya budget. Ridklubbarna får 114 miljoner kronor de närmaste åren.

– Vi har ett tydligt mål för verksamheten och det är att det ska satsas lika mycket på killar och tjejer. Det finns ett stort behov inom ridsporten, säger idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (fp).

Pengarna ska läggas på nya ridhus, omklädningsrum, stallplatser och rasthagar. Farsta ridskola är en av fem anläggningar i kommunen som kan räkna med att få ta del av satsningen. Ny uteridbana, en upprustning av utemiljön och nya omklädnings- och duschutrymmen ska byggas där.

Ridskolan – en fritidsgård

– Det behövs verkligen. Vi har inte ens skåp till alla och det finns många som är allergiska som behöver hänga in kläderna, säger Sofia Kalborg, 22 som är fritidsledare på Farsta ridskola.

Ridskolan fungerar som en fritidsgård för tjejerna som är mellan 10 och 18 år. Det finns 45 hästar i stallet och det är ont om plats.

Planerna på att bygga om och rusta upp är inte nya. Ägarna till ridskolan lämnade in ritningarna för tre år sedan.

– Det kan ju ta tid. Men nu händer det äntligen saker här. Det är stor skillnad jämfört med för 15 år sedan. Det märks att det satsas på tjejsporter, säger Regina Lamprecht, delägare i ridskolan.

De får dela på 14 miljoner

Jessica Balksjö (.se)