Varför gör ni män så här mot er själva?

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-07-19

Anastasia Swärd Lindblom, 33 år, jurist

Varför gör ni män så här mot er själva? Jag har inte hört låten ”Dunka mig gul och blå”. Så Jens Sjölanders tolkning av texten får stå för honom.

Jag kan ändå inte låta bli att tycka synd om de av er män som är så pass sexuellt och socialt efterblivna att ni inte begriper när en tjej inte vill ha sex med er. Om jag vore man skulle jag bli riktigt förbannad över att samhället och rättsväsendet behandlar mig som en lägre stående varelse som inte kan ta ansvar för mina lustar.

Ingen kan väl ha missat att våldtäktsmän idag går fria på löpande band därför att de ”inte förstått” att tjejen inte var med på det. Senast var det Stureplansmännen som enligt tingsrätten inte fattade att tjejen inte ville bli analt gangbangad med en fjärrkontroll.

Jens Sjölander frågar sig varför kvinnor gör detta mot männen. Är den relevanta frågan inte istället varför den ena våldtagna kvinnan efter den andra blir våldtagen igen? – Av rättsväsendet. Eller hur det kommer sig att 90 % av alla anmälda våldtäkter läggs ned innan åtal väckts?

Jens Sjölander är förvisso i gott sällskap med både åklagare, domare och försvarsadvokater när han raljerar över att tjejen ångrar sig och förvandlas till en ”skamsen prästfru” när hon tidigare ”med frustande aptit levt ut sin sexualitet”.

Det är precis en sådan attityd som gör att våldtagna tjejer inte blir trodda. Som gör att våldtagna tjejer får skylla sig själva för att de har varit utmanande klädda/fulla/flirtiga eller bara godtrogna. En inbjudan på fika med dopp behöver inte nödvändigtvis innebära något annat. Eller är alla män dumkåta idioter som bara tänker på nästa ligg? Jag vill så gärna tro att Sveriges rättsväsende har fel!

Anastasia Swärd Lindblom