Företagarna: Väldigt negativt för oss

NYHETER

Postens planerade sena utdelning oroar

Postens nya plan att börja dela ut post senare på dagen och ända fram på eftermiddagen får kritik av Göteborgs företagare.

– Det är väldigt negativt, ett hinder i arbetet, säger Gun Walldal, egenföretagare och konsult åt Företagarna i Göteborg.

Posten dras med minskade brevmängder och måste därför göra turerna längre. Det gör att man kommer börja dela ut posten vid 11-tiden och hålla på ända fram till 16-tiden. Den sena utdelningen gör företagarna i Göteborg oroliga.

– Man kan inte ta allt via mail, vissa saker måste gå på posten och då är det viktigt att få den snabbt, säger Gun Walldal, som också har en egen revisionsfirma.

Hur skulle det påverka ditt arbete?

– Post på eftermiddagen skulle innebära en dags försening i arbetet. När jag kommer till jobbet kastar jag mig över posten det första jag gör.

Våren 2009 planerar Posten att införa det nya systemet i Göteborg. Nu pågår det på försök i Skåne. Gun Walldal är beroende av att få posten tidigt på dagen.

– För alla som sysslar med ekonomi är det viktigt att snabbt få öppnat fakuror för att kunna delegera ut till attestering och sånt. Om vi gör en skattedeklaration och klienten ska göra inbetalningar kan ju allt komma att bli en dag sent vilket skulle innebära att det kostar ränta.

Hur tror du idén tas emot av andra företagare?

– Inte bra. De ska inte kunna göra så här på bekostnad av företagens arbetsrutiner. Det gillar vi inte.

Läs mer

Eric Thorsson, Emma Johannisson (.se)