56-åring fick drygt två års fängelse

NYHETER

Dömdes för våldtäkt, sexuellt ofredande och olaga hot

Fängelse i två år och tre månader blev straffet för den 56-årige man som våldtagit en 19-årig kvinna samt sexuellt ofredat två andra flickor. Mannen dömdes även för olaga hot.

Dessutom ska han betala sammanlagt 95 000 kronor i skadestånd till två målsäganden.

Händelsena inträffade under tre tillfällen under perioden juni-november i fjol i eller i närheten av mannens bostad.

Våldtäkten inträffade i mannens lägenhet en tidig morgon i slutet av juni. Kvinnan lockades upp i lägenheten sedan mannen sagt att hennes pojkvän som var bosatt i grannporten befann sig i mannens lägenhet. Någon pojkvän fanns inte i lägenheten, men de båda pratade en stund. Sen ska mannen ha dragit ner kvinnan i sin säng där han våldtagit henne.

Mannen döms även för att ha sexuellt ofredat två flickor, 17 respektive 15 år gamla. 56-åringen har onanerat framför flickorna från sin balkong. Dessutom döms han för olaga hot efter att han jagat ett par pojkar med kniv och ett bordsben och yttrat fraser som ”Jag är så trött på dem, kommer de ner ska jag skära dem”.

56-åringen har vid samtliga tre tillfällen varit berusad. Han har erkänt det mesta av det han ställts till ansvar för.

Den dömde mannen har genomgått rättspsykiatrisk undersökning, som konstaterat att 56-åringen inte haft något allvarlig psykiatrisk störning.

Den våltagna flickan ska få ett skadestånd på sammanlagt 85 000 kronor. Hon har efter våldtäkten varit sjukskriven och plågas av mardrömmar.