Madeleine ensam timmar i sträck

NYHETER

Lämnades med syskonen på hotellrummet varje kväll

Kate och Gerry McCann smet ut för äta på samma restaurang med sina vänner varje kväll.

Det innebar att Madeleine och syskonen varje kväll lämnades ensamma på hotellrummet i tre timmar.

Det hävdar flera vittnen, bland annat hovmästaren.

– Även om de tittade till sina barn var tjugonde minut eller så, var det fortfarande långa stunder då barnen lämnades ensamma, säger han till Daily Mail.

Kate McCann, Gerry McCann och deras vänner hade en rutin.

Varje kväll lämnade de sina barn på hotellrummet för att i lugn och ro kunna äta middag tillsammans på en populär tapasrestaurang. Det glada gänget bestod av nio personer som tillsammans kunde dricka mellan åtta och tio flaskor vin tillsammans.

Satt alltid vid samma bord

Hovmästaren vid restaurangen vill vara anonym men säger att sällskapets rutiner verkade vara "skrivna i sten" och kan ha underlättat för någon att kidnappa Madeleine.

– Om någon höll ögonen på gruppen kunde de definitivt ha räknat ut deras rutiner och hittat ett tillfälle att ta barnet.

Enligt honom hade sällskapet bokat samma bord varje kväll vid 20-tiden så att de kunde sitta utomhus, cirka 50 meter från hotellet där barnen låg och sov.

Han berättar att överenskommelsen var välkänd bland dem som arbetade på restaurangen och att många tyckte det var konstigt när andra semesterfirare fick köa för att äta där.

Mannen har blivit förhörd av polisen i totalt fyra timmar om den aktuella kvällen. Han har då även redogjort för hur det gick till när föräldrarna och resten av sällskapet brukade besöka restaurangen.