”Jag tål inte lukten av Helosan längre”

NYHETER

Pippin Styggson överlägsen vinnare i tatueringstävlingen

Foto: Stygga Pippin vann en överlägsen seger med sina drygt 44 procent av rösterna.

Det var aldrig någon match. Vinsten i tatueringstävlingen gick klart och utan snack till pippin Styggson som sitter på hela Janita Raudvas rygg.

– Nu blir det champagne!, säger Janita när aftonbladet.se ringer och gratulerar.

Foto: Nio sittningar och drygt tre veckor. Sedan var den gamla tatueringen ("den förtvivlade gamla skatan i konstiga färger") täckt med Styggson.

Över 19 000 personer röstade fram Janitas inte så blygsamma fågel till att bli Sveriges coolaste tatuering. Drygt 44 procent tyckte att ryggprydnaden var den bästa av kandidaterna.

– Jag tror inte bara det var motivet som gjorde att den vann, känner man till tatueringar så vet man att den är bra gjord. Det skadade nog inte heller att den är så stor och att den sitter på en tjej, det är ovanligt, säger Janita.

Åtta tuber salva

Det tog nio sittningar på drygt tre veckor att färdigställa tatueringen. På Wicked Tatto i Göteborg hos Carl Löfkvist satt hon tre timmar i taget, ibland mer, för att få klart fågeln.

– Normalt gör man dem med några veckors mellanrum, men han kunde göra ena delen när den andra läkte. Han är en extremt duktig konstnär och utan Carl skulle det inte ha blivit något, säger Janita.

När pippin var på plats tog det inplastning och åtta tuber salva för att vårda den.

– Jag tål inte lukten av helosan längre, säger Janita och skrattar.

Vad kostade den?

– Det säger jag inte, då tror folk att jag är tokig. En del tycker inte att man ska lägga så mycket pengar på en tatuering, men själva kan de lägga pengar på konst att hänga på väggen. Jag har min på kroppen, säger Janita.

Vilken var din favorit bland de andra bidragen?

– Jag gillade han som hade ”Designa livet” på armen. Ur både en personlig och tatueringsmässig vinkel så är den väldigt bra, säger Janita.


På grund av alla de bidrag som kommit in till tatueringstävlingen så visar aftonbladet.se några av dem i två extra bildspel. Den som har skickat in bilden står även som fotograf, då inget annat angetts.