"Jag är ingen finvinsdrickare"

NYHETER

Du får tusen spänn – hur bränner du dem på stan i kväll?

Josephine Bornebusch, 26, aktuell med premiären på humorshowen ”Fredag hela veckan” på TV4:

Foto: Josephine Bornebusch - ingen bra kock, enligt henne själv. Foto: Sara Ringström

- Jag bestämmer mig för att laga en romantisk middag till min kille och börjar kvällen med att köpa hem råvaror till en härlig middag. Inhandlar kött av bra kvalitet, härliga grönsaker och ingredienser till en chokladdessert av något finare slag.

- Jag kostar även på mig en god flaska vin på det. Jag är egentligen ingen finvinsdrickare, bagin-box brukar gå bra.

- På vägen hem springer jag förbi blomsterhandeln och köper tre röda rosor för att riktigt göra mig till. Sen beger jag mig hem och lullar upp lägenheten, ställer blommorna på bordet, tänder ljus och förbereder maten. Tyvärr så är jag en helt usel kock! Så det hela slutar med att jag i sista sekund får ringa min kille och be honom handla sushi på hörnet. Jag får också slänga de brända grönsakerna och det alldeles för torra köttet i ett tappert försök att låtsas som om jag inte alls försökt laga en härlig måltid – igen. Vinet var i alla fall gott och efterrätten klarade sig också.

- Efter det tar vi en taxi ner på stan och dricker var sin drink på East för att glömma ännu en dag när jag trodde jag var en mästerkock. Jag betalar taxin dit för att jag fortfarande skäms lite.

- Sen går vi förbi Riche och Berns, men vi slutar ändå på East. Det är liksom trevligast där. Sen släpper min ångest och vi tar bussen hem.

Sofia Larsson,

Aftonbladet

Josephine Bornebuschs favoriter

Budget