Bilsprängning i nytt mc-krig

avRobert Triches

NYHETER

Uppblossande konflikt mellan mc-gängen Outlaws och Bandidos i Skåne befaras

En bilsprängning i Klippan natten till måndagen tros ha kopplingar till vad som befaras vara ett uppblossande mc-krig i Skåne, skriver DN.

Bilen som sprängdes i natt tillhör en 30-årig man som uppges ha kopplingar till Outlaws som nyligen etablerat sig på orten, enligt uppgifter till tidningen.

Bilägaren själv tillbakavisar det påståendet.

Det var vid halv två-tiden på natten som en explosion skakade samhället. En personbil som stått parkerad i ett bostadsområde hade blivit delvis sprängd.

– En sprängladdning exploderade i anslutning till en parkerad personbil. Bilens bakre del blev helt förstörd men varken människor eller intilliggande byggnader kom till skada, säger tillförordnade närpolischefen Urban Torstensson till dn.se.

En källa säger till DN att bilägaren har kopplingar till mc-gänget Outlaws. I somras etablerade sig mc-gänget på orten och enligt DN:s granskning ingår ett antal tungt kriminella män i 25-35-årsåldern i grupperingen, däribland en dömd mördare.

Kontrollerats tillsammans

– Bilägaren har kontakt med de här personerna. De har nyligen kontrollerats tillsammans av polis, uppger källan för dn.se.

Enligt bilägaren själv har han inga kopplingar till Outlaws.

– Jag vill överhuvudtaget inte bli indragen i det här. Jag har överhuvudtaget inte haft något med Outlaws att göra, säger han till aftonbladet.se.

Han vet inte vad som har hänt med bilen. En gissning från hans sida är att det rör sig om en kortslutning. Men polisen säger:

— Det rör sig om någon form av sprängladdning som placerats på eller vid bilen. Det är för tidigt att säga något om vad för slag sprängladdning det är, säger Charley Nilsson, pressinformatör vid nordvästskånska polisen till hd.se.

Spänt läge

Polisen vill inte spekulera offentligt i om bilsprängningen har något att göra direkt med bilägarens kopplingar till mc-gänget. Men enligt närpolischefen Urban Torstensson har läget varit "spänt" sedan mc-gänget kom till Klippan.

– Vi är klart bekymrade och har inlett kontakter med kommunen och andra för att försöka stävja utvecklingen, säger han.

Enligt dn.se har personer med anknytning till Outlaws utsatts för bland annat misshandel och knivskärningar under året som gått. I flera fall tros gärningsmännen tillhöra Bandidos.