Lyfte undan bilen från sin hustru

NYHETER

Kvinna i koma – ingrep mot biltjuv

Den 38-åriga mamman försökte hindra den flyende biltjuven genom att ställa sig framför bilen.

Men tjuven stannade inte och kvinnan släpades med tio meter för att sedan klämmas fast under bilen.

För att rädda hennes liv välte kvinnans make undan bilen tillsammans med vittnen till händelsen.

Den norska familjen var på Europasemester i sin husbil. När de stannade för att fika i danska Næstved såg de hur en man försökte bryta sig in husbilen.

Paret sprang ut tillsamman med sina två barn, 13 och 16 år gamla, för att hindra tjuven som hoppade in i en annan, redan stulen, bil för att fly från platsen.

Släpades längs marken

Medan pappan, 43, sträckte sig in genom bilfönstret och tog tag i tjuven ställde sig kvinnnan, 38, framför bilen med parets dotter. När tjuven trampade på gasen körde han över kvinnan som fastnade under bilen och släpades tio meter över parkeringen.

Först då stannade tjuven och försvann från platsen till fots.

I flera minuter låg kvinnan under bilen innan maken, tillsammans med vittnen som sett händelsen, bestämde sig för att lyfta undan bilen.

– Mannen hjälpte till att välta undan bilen. Döttrarna var också där, säger vice kriminalinspektör Kurt Holm till norska VG.

Ligger i koma

Kvinnan fick livshotande skador och hamnade i koma. Hon fördes omedelbart till Rigshospitalet i Köpenhamn.

– Bilen låg på sidan. Under låg kvinnan med ansiktet ner mot asfalten. Det var en fruktansvärd syn, säger Henrik Bach Laursen som kom till platsen kort efter olyckan.

Efter en intensiv jakt anmälde den 28-årige biltjuven frivilligt till polisen. Enligt VG övertalade hans föräldrar honom att ge upp och han kom in på poliskontoret i Næstved.

Olof Jönsson