Storproducent bakom Maries debutalbum

Publicerad:
Uppdaterad:

Patrik Frisk har jobbat med Carola och Ledin

Marie Lindbergs skiva är redan på gång. Kritiker menar att askungesagan är en del av marknadsföringen.
Foto: MALIN ARNESSON
Marie Lindbergs skiva är redan på gång. Kritiker menar att askungesagan är en del av marknadsföringen.

Under stort hemlighetsmakeri färdigställs Marie Lindbergs skiva i Sundsvall. Producenten Patrik Frisk fick uppdraget redan i höstas.

– Vi har kommit en bra bit och jobbar för fullt, säger han.

Patrik Frisk.

Patrik Frisk är en av Sveriges mest rutinerade producenter. Han har tidigare jobbat med artister som Carola, Uno Svenningsson och Tomas Ledin.

”Behålla jordnära känsla”

– Jag försöker förfina det hon är bra på och behålla hennes jordnära känsla. Hon har ett helt annat sätt att skriva låtar än en vanlig svensk, säger han.

Patrik Frisk fick uppdraget redan i höstas från Bolero Records, ett litet skivbolag som jobbar ihop med stora Warner som ska släppa skivan.

– Jag kontaktade Lars ”Billy” Hansson på Bolero två veckor efter att låten kom med eftersom jag gillar den musik de gjort, säger Marie Lindberg.

I svallvågorna efter helgens makalösa framgångssaga riktades kritik mot att Marie Lindberg presenterats som skollärarinnan som ”kom från ingenstans” och saknade skivbolag.

Kritik mot amatörbilden

Kritiker menade att askunge­sagan var planterad och att Marie i själva verket redan från start stod nära schlagermagnaten Bert Karlsson (vars bolag Marianne köpts upp av Warner) genom sin man i dansbandet Date.

– Det stämmer nog inte. Som jag förstod det sökte de upp skivbolaget själva, säger Patrik Frisk.

Marie Lindbergs debutskiva

Frisks samarbeten

Johanna Hillgren (.se)

Publicerad: