De förlorade sina föräldrar

NYHETER

Skulle rädda barnen ur vågorna – drunknade

Foto: ÖVERLEVDE Rosie Fry förlorade båda sina föräldrar och Lydia Dinsmore förlorade sin mamma i tragedin på Algarvekusten. Föräldrarna simmade ut för att rädda sina barn, men dog i de starka strömmarna.

LONDON. De tre föräldrarna rusade ut i vattnet för att rädda sina barn från att drunkna.

Då blev de själva offer för de starka strömmarna.

Foto: Tre brittiska turister och en tysk drunknade på turistorten.

Tre brittiska familjer var på semester i Vila do Bispo, Portugal, när de åkte till stranden i Praia do Tonel utanför Sagres.

Utflykten slutade i tragedi.

Makarna Deborah och Robert Fry samt Barbara Jean Dinsmore drunknade sedan de rusat ut i havet för att hjälpa sina barn.

Ytterligare en person, en tysk pappa, omkom under räddningsaktionen. Han lyckades ta sig tillbaka till stranden, men dog där av en hjärtinfarkt.

Stranden stängd

Enligt polisen hade dramat inte behövt inträffa. I Praia do Tonel finns skyltar som säger att stranden är stängd för säsongen på grund av de kraftiga vågorna. Av okänd anledning nonchalerades dessa av både den brittiska och den tyska familjen. Totalt sju barn lekte bland de förrädiska vågorna.

– Sommarsäsongen upphör den 3 september och eftersom stranden är stängd finns inga badvakter, säger polisens talesman Pedro Pereira till Daily Mail.

Rosie och George Fly, 11 och 9 år, är i dag föräldralösa. Lydia, 11, och hennes lillebror Alex, 9, har förlorat sin mamma, Roy Dinsmore sin fru.

Familjer får hjälp

Familjemedlemmarna är chockade och får nu professionell hjälp.

Det tredje paret i sällskapet, Dean och Susan Plumb, har förhörts av polisen. De omkomna britterna kom från Wootton Bassett. Invånarna i samhället har svårt att ta till sig det inträffade.

Karen Doughty var granne och nära vän med Deborah Fry.

– Jag visste att hon var den första som skulle kasta sig ut i havet för att rädda sina barn. De betydde absolut allt för henne, säger hon till Daily Mail.