Nyheter

”Vi fick tag i de sista bröden”

Av: 

Daniel Boman

NYHETER

Familjen Ravari säger: Hej nu är vi här!
Bobbo säger: Hej Ravari - Hur mår ni ?
Familjen Ravari säger: Det är under omständigheterna okej. Men man är orolig för hemmet och vad som hänt med våra vänner. Vi känner oro för våra vänner.
tomas säger: Står ert hus kvar?
Familjen Ravari säger: Ja, det står kvar. Det är vi fick höra från grannar är att det finns rökskador på huset. Det har fallit väldigt mycket aska på huset.
Robin säger: Hur stor är branden egentligen?
Familjen Ravari säger: Just nu fick jag höra att hela branden kommer att kosta San Diego county 1 billion dollar. Det är över 700 000 personer som är evakuerade. Totalt är det 1 5000 hus som har förstörts. Det är det värsta jag varit med om.
jörgen säger: hallo, var i kalifornia hade ni ert hus?
Familjen Ravari säger: Hej Jörgen! Huset ligger i Carmel Valley i San Diego
Nisse säger: Befinner mig i Plano, TX och såg på nyheterna att över 100.000 personer har evakuerats. Har ni fått den hjälp ni behöver ?
Familjen Ravari säger: Genom att vi hade våra släktingar norr om Los Angeles behövde vi inte söka statlig hjälp. Men vi vet att det finns andra svenskar i evakueringslägren. De får den hjälp de behöver, alla donerar det de kan.
gfdfg säger: hur länge har ni var evekuerade från ert hem ?
Familjen Ravari säger: Sedan i måndags eftermiddag.
Walle säger: Om butikerna är stängda, hur får ni tag på mat?
Familjen Ravari säger: Det finns vissa områden som är har klarat sig där butikerna varit öppna. I måndags när jag var i affärerna var hyllorna tomma. Folk hade bunkrat upp. Vi fick tag i de sista bröden. Men just nu har det blivit bättre.
Lisa säger: Hur mår era barn efter det här?
Familjen Ravari säger: De förstår inte riktigt vad som hänt. Det känns som en semester för dem. Men min son ritade en teckning igår över vårt hus som brann.
k säger: Kommer Ni från något av de områden som är hårt drabbade? Hur är det med släkt och vänner?
Familjen Ravari säger: Nej, de hårdaste drabbade är vid gränsen till Mexiko. Men har många vänner i de områdena och de har inget hem kvar. De som har förlorat hemmen mår inte alls bra, de vet inte vilken hjälp de kommer att få. Jag pratade med min väns fru i dag och hon mådde väldigt dåligt.
Sara säger: Hej! Är bränderna värre nu än för fyra år sedan?
Familjen Ravari säger: Ja, mycket värre. Det är den näst största evakueringen någonsin. Branden kostar massor med pengar.
Lisa säger: Har ni funderat på att åka tillbaka till Sverige efter bränderna?
Familjen Ravari säger: Nej, eftersom att jag måste jobba kan vi inte åka tillbaka till Sverige just nu.
Fatima säger: varför har ni flyttat hit?
Familjen Ravari säger: På grund av mitt jobb. Jag är på väg att etablera vårt USA-kontor.
ki säger: Hej. har ni nånsin varit nära lågorna?
Familjen Ravari säger: Ja, när vi flydde från San Diego till Los Angeles passerade vi ett område som heter Solana Beach där det brann kraftigt.
Anderss säger: Hur ser det ut, ser det tragiskt ut eller ?
Familjen Ravari säger: Ja, det är tragiskt. Men jag måste säga att amerikanarna inte är nervösa. Det verkar som att de är vana vid sådana här typer av situationer. Man märker vilka som har bott här länge.
philip säger: hur har ni sett på polisens , brandmännens jobb?? hur har evakueringen gått till?? Bra? dåligt?
Familjen Ravari säger: Polisen och brandmän har gjort ett kanonjobb. Men jag tycker inte att vi fick så mycket information från medierna om vilka områden som brann. Vi hade ingen information fram till morgonen då vi skulle evakueras. Vi visste inte att det var så allvarligt.
john säger: hur va det att bli evakuerad. va det jobbigt?
Familjen Ravari säger: Ja, det var jättejobbigt. Vi var tvungna att välja vad vi skulle lämna. Man frågade sig om hemmet skulle stå kvar, vi visste inte vad som skulle hända med oss. Det var många frågor att fundera över.
seacl säger: Har ni försäkringar som täcker eventuella skador på ert hus?
Familjen Ravari säger: Ja, vi är väldigt försiktiga har försäkrat det fullt. Jag känner till två personer som inte har försäkrat sitt hus mot bränder.
Nazanin säger: Vad är ni mest oroliga för???
Familjen Ravari säger: Om hemmet skulle stå kvar. Vi brydde oss inte om värdesaker, mer om de känslomässiga värdesakerna, som foton och andra minnen.
Sara säger: Vet ni när får komma hem?
Familjen Ravari säger: Eventuellt i dag på eftermiddagen (lokal tid) eller på fredagen. Det beror helt och hållet på hur vindarna blåser och hur släckningsarbetet går. Just nu har cirka 10 procent av de värsta bränderna släckts.
Slalam Kobi! säger: Hur ser dt ut just nu?
Familjen Ravari säger: Det sägs att det blåser åt rätt håll. Det som har varit värst är att man inte har kunnat andats på grund av all rök. Men om det blåser åt rätt håll kan vi åka tillbaka trots att det fortfarande brinner.
Moderator säger: Tack så mycket till familjen Ravari och alla som var med och chattade.
Familjen Ravari säger: Tack för alla frågor! Det var en jättebra chatt!

ANNONS EXTERN LÄNK

Fixa vita tänder hemma på 30 minuter – köp startkit här

Dentway

Publisert: