I dag lanseras nya Bloggportalen

NYHETER

”Det blir en indikator på vad svenska folket tycker”

Foto: UNIK TJÄNST Här är artiklarna som diskuterades mest i morse.

I dag tar svenska folket över nyhetsagendan.

När Aftonbladet lanserar nya Bloggportalen erbjuds en unik möjlighet att se vilka artiklar som väcker starkast känslor runt om i landet.

– Det här blir en indikator på vad svenska folket tycker, säger Sigge Eklund, utvecklingsansvarig för Bloggportalen.

Sedan 2005 har Bloggportalen varit en plattform för svenska bloggare och gett en inblick i vad svenskarna tänker och tycker.

I dag finns 6 500 bloggar anslutna till portalen. Nu lanseras fler unika tjänster.

– Från att ha varit en katalog och sökmotor så blir Bloggportalen en trendmätare som visar vilka nyheter som svenska folket reagerar starkast på just nu i sina bloggar, säger Sigge Eklund.

Mest omskrivna

Den som surfar in på bloggportalen.se kommer genast att se vilka nyhetsartiklar i svenska tidningar som för tillfället är mest omskrivna av bloggare runt om i landet.

Läsarna, inte de traditonella medierna, sätter agendan. Portalen blir intressant också för den som inte själv bloggar.

- Det här blir en indikator på vad resten av folket tycker. Man kan säga att nyhetsflödet filtreras genom läsarnas ögon.

Lokala portaler

Från och med i dag blir Bloggportalen dessutom lokal.

– Vi har tagit fram tolv lokala portaler för de tolv största städerna. Det blir möjligt att se vad till exempel norrköpingsborna diskuterar just nu, säger Sigge Eklund.

Och precis som tidigare kommer bloggarnas åsikter att snappas upp av aftonbladet.se och erbjudas utrymme i det dagliga nyhetsflödet.

Mer om bloggar

Fakta: Blogg

Johanna Melén