Massprotester mot brittiska Big Brother

NYHETER

Deltagare anklagas för rasism

Foto: Upprörda fans av Bollywood-stjärnan Shilpa Shetty har gjort den brittiska kändisversionen av Big Brother till storpolitik. Vid en protest i staden Patna brändes bland annat en docka som symboliserade de ansvariga för programmet.

Den brittiska versionen av dokusåpan Big Brother har blivit storpolitik.

I Indien bränner demonstranter flaggor i protest mot rasistiska uttalanden i programmet och i dag blandade sig premiärminister Tony Blair i bråket.

Foto: Tony Blair har fått det hett om öronen.

Kändisversionen av brittiska Big Brother är i blåsväder.

I centrum står före detta miss England, skönhetsdrottningen Danielle Lloyd, sångerskan Jo O'Meara och Bollywoodstjärnan Shilpa Shetty.

I måndagens avsnitt hånades indiska Shilpa när hon skulle laga kyckling. Jo anmärkte på Shilpas uttal och vägrade att äta maten. Shilpa kunde ju ha rört kycklingen med sina händer.

Tusentals mejl

– De äter väl med händerna i Indien - eller är det i Kina?, sa Danielle.

Tittarreaktionerna lät inte vänta på sig. Tusentals mejl och samtal har kommit in till brittiska Chanel 4 som sänder Big Brother.

Frågan har väckt ilska i Shilpas hemland Indien där hon är en älskad filmstjärna. I dag visade Sky News bilder på rasande indier som bränner sympoler för programmet.

Försvarar de anklagade

Indiens regering har tagit upp innehållet i Big Brother och i dag hamnade konflikten på Storbritanniens premiärminister Tony Blairs bord.

– Jag har inte sett det specifika programmet och kan inte kommentera det men vi ska protestera mot rasism i alla dess former, sa Blair.

Andra deltagare i Big Brother försvarar de rasistanklagde.

– Jag kan säga till 110 procent att Danielle inte är någon rasist, säger modellen Leeandra Anderson, enligt Sky News.

Johanna Melén