Nyheter

Uppgifter: Motivet var svartsjuka

Av: 

Richard Aschberg

Eric Tagesson

NYHETER

Den 22-åriga kvinnan hittades död - styckad i flera delar. En 24-årig kvinna har erkänt att det var hon som dödade henne. Motivet var enligt uppgift svartsjuka.

Polisen fick ett samtal i onsdags i förra veckan. Ett allvarligt brott hade begåtts i Kumla. Kort efter samtalet gjorde polisen ett fynd i ett stenbrott, en ung kvinnas kropp hittades svårt sargad. Mordoffret var en 22-årig kvinna. I går bekräftade polisen Aftonbladets uppgifter om att kvinnan var styckad.

Motivet: Kärlekstriangel

Tre personer greps och anhölls kort efter fyndet: en 24-årig kvinna som misstänktes för mord och två jämnåriga män som misstänktes för medhjälp till mord. Den ena av de två männen har nu släppts. Den andra är i nuläget misstänkt för skyddande av brottsling - alltså för att ha skyddat den för mord häktade kvinnan.

Allt pekar nu på att motivet till det misstänka mordet är en kärlekstriangel. Enligt uppgift till Aftonbladet hade den mördade 22-åriga kvinnan ett förhållande med mannen som nu släppts på fri fot.

Han har tidigare haft ett förhållande med den mordmisstänkta 24-åringen, berättar vänner till de båda för Aftonbladet - men vännerna säger att paret i vintras tog en paus i förhållandet.

Inledde en relation

Det var under denna paus som 24-åringen träffade och inledde en relation med det 22-åriga mordoffret. De två kände varandra sedan många år. 

– Hon (den mordmisstänkta) var arg på att han träffat en ny. Hon klandrade den nya för att de inte blev ihop igen, berättar en vän till den mordmisstänkta 24-åringen för Aftonbladet. Sedan en tid hade dock den mordmisstänkta kvinnan och den 24-årige mannen återupptagit kontakten och träffades flera gånger, säger en nära vän till kvinnan. Men den 24-årige mannen höll fast vid 22-åringen.

– Det gjorde henne (den mordmisstänkta) tvärarg, säger vännen.

– Hon tyckte inte att 22-åringen var bra för honom.

Den andre 24-årige mannen, som sitter häktad, misstänkt för skyddande av brottsling, bor tillsammans med den mordmisstänkta kvinnan. Enligt vännerna har de inte längre en relation.

Den misstänkta 24-åriga kvinnan medger, uppger hennes advokat, att hon har misshandlat 22-åringen och att misshandeln ledde till att hon dog.

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter