Tre terrorister dödade efter polisstormningar

Jakten på de misstänkta terrorbröderna är över.

Efter två långdragna gisslandraman med explosioner och skottlossningar slog insatsstyrkorna till.

Kort därefter kom beskedet att tre terrorister och fyra ur gisslan var döda.

På fredagsmorgonen kom rapporter om att Cherif Kouachi, 32, och brodern Said Kouachi, 34, barrikaderat sig i en industrilokal i orten Dammartin-en-Goële knappt fyra mil nordost om Paris.

Bröderna är huvudmisstänkta för attentatet mot satirtidningen Charlie Hebdo på onsdagen, då totalt tolv människor mördades.

Ett gigantiskt polisuppbåd samlades kring platsen och det ryktades länge att bröderna tagit flera personer som gisslan. Det visade sig senare att det var en person.

"Ni vet vem jag är"

Vid 13-tiden tvingades den redan hårt ansträngda franska polisen ta itu med ytterligare ett gisslandrama då Amedy Coulibaly, 32, uppgavs ha tagit sig in i en koscherbutik i centrala Paris.

– Ni vet vem jag är, uppges Amedy Coulibaly ha sagt innan han öppnade eld inne i den lilla butiken i Porte de Vincennes i östra Paris.

Amedy Coulibaly är tillsammans med sin sambo Hayat Boumeddiene, 26, misstänkt för att ha skjutit ihjäl en kvinnlig polis i går torsdag, mindre än ett dygn efter attacken mot Charlie Hebdo.

Väl inne i butiken tog han ett tiotal personer som gisslan.

Den franska radiostationen RTL rapporterar att Amedy Coulibalys krav för att släppa gisslan var att polisen skulle avhålla sig från att storma byggnaden där bröderna Kouachi befann sig.

Två polisräder på kort tid

Strax före 17.00 hördes skottlossning och flera explosioner från tryckeriet i Dammartin.

Nyhetsbyrån AP uppger att bröderna Kouachi stormade ut ur tryckeriet och öppnade eld mot polisen, som svarade med att storma lokalen och döda bröderna. Tre polismän uppges ha skadats i konfrontationen men den person som hölls som gisslan ska vara oskadd.

Ett tiotal minuter senare hördes flera explosioner från kosherbutiken i Paris.

Inför ett samlat pressuppbåd genomfördes även där en polisräd.

Amedy Coulibaly och fyra personer ur gisslan dödades i tillslaget, uppgav François Hollande i ett tv-tal ett par timmar senare. Fyra personer ska dessutom ha skadats svårt.

President Hollande kallade attacken mot den judiska matbutiken "antisemitisk".

– Vårt främsta vapen är enighet. Vi måste visa att vi är osårbara gentemot rasism och antisemitism, säger han i tv-talet.

Jakten på terrorbröderna Chérif och Said Kouachi efter onsdagens attentat mot satirtidningen Charlie Hebdo har varit massiv och över 80 000 poliser och militärer har deltagit i operationen, uppgav franska inrikesministeriet på torsdagen.

Totalt uppges nu 20 människor ha dött i de senaste dagarnas dåd i Frankrike.

Publisert: