Nyheter

Massflykt från fängelse efter att vakter förförts

Av: 

Staffan Dickson

NYHETER

De tre kvinnorna gick in på fängelset i Brasilien iförda underkläder och erbjöd vakterna att delta i en orgie.

Efter att männen sedan drogats och handfängslats kunde 28 fångar fly – bland annat en av kvinnornas pojkvän.

Incidenten ägde rum under natten till i torsdags på fängelset i Nova Mutum nära Cuiabá i de centrala delarna av Brasilien, rapporterar The Telegraph.

Enligt utredare ska kvinnorna ha kommit till fängelset vid tretiden på natten och bett att få komma in för att ”snacka och ta en drink”, uppger polisen.

Sov hela eftermiddagen

Efter att ha släppt in kvinnorna ska de manliga vakterna ha övertalats att lämna sina poster för att delta i en orgie i personalens sovavdelning. Männen drogades sedan med spetsad whisky, varpå kvinnorna handfängslade de nakna vakterna, tog deras nycklar och låste upp samtliga fängelseceller.

De 28 intagna som flydde tog med sig tre hagelgevär, två revolvrar samt ammunition och stack sedan genom huvudingången.

– Från det ögonblick de drack whiskyn kommer vakterna inte ihåg någonting. En av dem var yr när han hittades, en annan sov hela eftermiddagen och kunde inte ens förhöras, säger polischefen Angelina de Andrade Ferreira enligt Telegraph.

Greps berusad med gevär

Hon uppger att flykten ska ha planerats av en av kvinnornas pojkvän, Bruno Amorim, 18, som enligt Telegraph dömts för mordförsök, rån och vapeninnehav.

– Allt tyder på att han planerade och verkställde allt med hjälp av sin flickvän, säger Angelina de Andrade Ferreira.

På fredagen hade såväl de tre vakterna som åtta av de intagna gripits. En fånge hittades berusad med ett av gevären i sin hand inne i centrala Nova Mutum. En annan greps efter att stulit en flakbil från en bondgård och sedan krockat med den.

ANNONS EXTERN LÄNK

Kickstarta hösten hos MEDS – fina kampanjer på allt du behöver här!

MEDS

Publisert: