Man svårt skadad i Ice bucket challenge

NYHETER

Belgaren Bruno, 51, skulle ta den populära ”Ice bucket challenge” till nya nivåer.

Ett flygplan släppte 1 500 liter vatten över honom - nu vårdas han svårt skadad på sjukhus.

Trenden "Ice bucket challenge" har på kort tid spridit sig runt om i världen. Det hela går ut på att hälla en hink med iskallt vatten över huvudet och bli filmad. Tanken är att deltagarna även ska skänka pengar till ALS-forskningen samtidigt som sjukdomen uppmärksammas.

”Missbedömde”

Fotografen Bruno Brokken, 51, från Belgien ville ta utmaningen ett steg vidare - och hälla vatten på sig själv från drygt sju meters höjd, skriver Telegraph.

Han arrangerade så att ett flygplan släppte 1 500 liter vatten över honom - men det blev inte alls som han hade tänkt.

– Piloten flög ett släckningsplan, som man använder för att släcka skogsbränder, och dumpade lasten över sin vän. De missbedömde uppenbarligen hur mycket vatten det var, säger Rolf Kuratle, på flygklubben Skydive Empuriabrava, till Telegraph.

Flögs till sjukhus

Utmaningen ägde rum på ett flygfält nära Girona i Spanien. Bruno Brokken flögs svårt skadad till ett sjukhus i Girona. Enligt sjukhuset ska han inte ha fått några inre skador.

Ice bucket challenge misstänkts tidigare har orsakat skador. Nyligen drunknade en tonåring i Skottland. Polisen misstänker att han deltog i utmaningen och har startat en utredning.