Nyheter

Läsarna: ”Lekparkerna är allt färre men för farliga”

Av: 

Britt Peruzzi

NYHETER

Tvingades dra ut tänderna

"Det var på en "bil" fastsatt på en tjock fjädring, han skadade sig på. Då han skulle stoppa gungningen slant han till på handtaget, som då slog till honom med sådan kraft rakt över munnen, med två intryckta tänder som resultat!"

Theresia Siivonen

Tänderna bröts av

"Min dotter ramlade och slog sig på förskolan. Hennes båda framtänder har gått av uppe i tandköttet. På grund av att kommunen inte fyllt på sandlådorna på flera år så blev fallet högre och hårdare."

Ulrika

Skar upp ögonbrynet

"Han ramlade på några stubbar som det var meningen att barnen skulle hoppa emellan men trots att han är ganska gammal, 6 år, så snubblade han och kanten skar upp ögonbrynet. Vi är väldigt glada att det inte träffade 1 cm ner på ögat. "

Ida Källén

Bröt lårbenet

"Emil var 3 år när han bröt lårbenet i en lekpark i Västerhaninge."

Elenor Idh

"Parkerna är överfyllda"

"Karlskrona kommun har tagit bort 20 parker, från 100 till 80. Detta medför att parkerna bli överfyllda med barn och det uppstår då fler olyckor.  Skärpning kommunen och ifall ni vill förbättra säkerheten, så se till att ge föräldrarna möjlighet att skapa sina egna parker på era grönområden som är anpassade efter EU."

"Barn flyger som vantar"

En läsare berättar att det i hörnet Frejgatan-Sveagatan i Stockholm finns en blandad parklek för små och stora barn, med en rutschkana som har ett gupp på mitten. "Många barn flyger som vantar i den och skadar sig och många förskolor går dit och leker om dagarna."

"Mitt barnbarn slogs medvetslöst"

"Vårt barnbarn ramlade av/gungades på av en "kompisgunga" och landade på staketet. Hon slog sig medvetslös, men vaknade upp och fick tillbringa natten på Falu Lasarett för observation efter en hjärnskakning. Jag (farfar) har krävt att de skall flytta staketet en bit, men får till svar att avståndet mellan gungan och staket följer regelverket."

Gled igenom bebisgungan

"Min dotter gled igenom bebisgungan och blev hängandes med huvuden i ena benhålet. Det kunde ha gått riktigt illa.

Hittade cannabis i parken

"Det har länge varit otrevligt på Kottens förskolegård på Sorgefri i Malmö, det har varit fullt med sopor och fimpar där. I dag hittades cannabis på ett av borden på gården."

Bröt foten

"Min son bröt sin fot på tre ställen när han hoppade ner från en klätterställning på en lekpark i Vagnhärad Södermanland. På sjukhuset fick han inte någon hjälp utan blev hemskickad."

"Önskar dagis tog sitt ansvar"

"Vårt barn har skadats sig väldigt illa ett par gånger på dagis, bl.a. fallit baklänges efter knuffkrock med annat barn och fått ett jack i bakhuvudet, sprungit blodig i en timme på gården, blivit biten tidigare 3 gånger under samma vecka av ett och samma barn, m.m. Önskar att dagispersonal tar sitt ansvar och värnar om våra barn, vi lämnar faktiskt över dem i deras händer och vill känna av trygghet och ingen oro."

Föll från klätterställning

"Min dotter ramlade ner från klätterställning på dagis för två veckor sedan! Dessa monster är alldeles för höga och de görs alldeles för raka där man går upp och ska inte finnas på ett dagis. Dottern är tre och slog i huvud och rygg!"

Dörr lossnade på 6-årings fot

"Min son var på Svärdsliljans förskola när han skulle öppna dörren till ett förråd ute på gården då dörren lossnade och föll rakt på foten så ett ben i foten gick av. Han fick gå på kryckor i 6 veckor. Ingen av personalen anmälde olyckan eller informerade till chefen. Vad klassas som allvarlig skada av personalen?"

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta

Advisa

Publisert: