Hotelltaket rasade ner på charterresa

1 av 4 | Foto: Privat
Kompisgänget fick andra rum än de hade bokat och taket rasade ner över deras säng.
NYHETER

Kompisgänget bokade en charterresa till Rhodos innan skolstarten.

Första natten brakade hotelltaket ner över dem.

– Jag blev väldigt chockad. Det var precis där jag låg och sov, säger Sara, 18.

De sju vännerna från Västsverige bokade en resa med Fritidsresor till den grekiska ön Rhodos. Tanken var att göra något tillsammans innan skolan började igen.

Tvingades byta rum

Men inledningen av semestern blev inte alls som de hade tänkt sig. I stället för att bo på tre olika rum – som de var bokade – undrade personalen på hotell Ibiscus om de kunde tänka sig ett fyrbäddsrum och ett trebäddsrum.

– Det var större rum så vi tyckte det lät bra, säger Sara. Hotellet erbjuder enligt Fritidsresors hemsida modernt inredda rum. Men vännerna i fyrbäddsrummet noterade omgående att det luktade unket och var fuktigt när de gick och la sig på kvällen. Klockan fyra på morgonen vaknade de av ett brak.

– Taket hade rasat ner. Jag blev väldigt chockad. Det var precis där jag låg och sov - bara någon centimeter från mig, säger Sara.

”Tog det inte på allvar”

Sällskapet gick ner till receptionen och undrade vad som hände.

– Det kändes inte som att det tog det på allvar. Hade vi varit äldre tror jag att vi hade behandlats annorlunda, säger Sara.

Fritidsresor bekräftar att en bit gipsplatta i innertaket släppte och ramlade ner. "Det är första gången vi hör talas om att något liknande har hänt på hotellet. Självklart ska det inte vara på detta viset och givetvis förstår vi att det var en obehaglig upplevelse," skriver informatör Marie Malmros till Aftonbladet.

Enligt hotellet beror missödet på att gipsplattan absorberat kondens från luftkonditioneringen, blivit porös och lossnat från skruvarna som håller den på plats, skriver Fritidsresor. Fritidsresor har kompenserat sällskapet. Enligt Sara rör det sig om 1 200 kronor till henne plus byte av rum.

– Vi fick flytta till ett rum två våningar ner. Sedan gick semestern bra. Så här i efterhand kunde det gått mycket värre, säger Sara.

Fotnot: Sara heter egentligen något annat.