Adopterade räddad gris – åt den till middag

Foto: Nanaimo SPCA
Grisen Molly räddades från misären – men hamnade på middagsbordet.
NYHETER

Grisen Molly räddades från ett liv i misär och adopterades bort till en familj.

Bara några veckor senare fick mannen som räddat kultingen reda på att Molly serverats till middag, skriver kanadensiska CBC News.

Det var i somras som ett hem för plågade djur i Kanada omhändertog 57 griskultingar efter en räddningsaktion.

Sedan dess har föreståndaren Leon Davis tagit hand om grisarna och sett till att de återhämtat sig. För en månad sedan hittade den kanadensiske mannen en familj som ville adoptera en av grisarna, Molly.

Nu, bara veckor efter att Molly flyttat till sin nya familj, fick Leon Davis reda på att hennes nya ägare slaktat Molly och serverat henne som middag.

– Min första reaktion, skulle jag säga, var chock. Hjärtesorg. Vi fäster oss vid alla djur som vi tar hand om. Att få höra att någon har gjort så här mot ett djur som vi har jobbat så hårt för att få friskt och försökt hitta ett bra hem till, det är otroligt sorgligt, säger Leon Davis till CBC News.

Trots att Mollys ägare skrivit under ett avtal som förbjöd dem att döda eller äta den lilla grisen, säger föreståndaren för djurhemmet att den nya ägaren inte kommer att åtalas. Det är nämligen inte olagligt att bryta mot avtalet, och eftersom Molly slaktades på ett humant sätt rör det sig inte om djurplågeri.

– Människor kan ljuga, antar jag, och det är inte alltid möjligt att avgöra om de gör det, säger Leon Davis till CBC News.

ARTIKELN HANDLAR OM

Husdjur