Allianskonvent i "kärlekens näste"

- Dans, skratt och spex ska hålla ihop Alliansen

Alliansens valkickoff hölls i "kärlekens näste". Det dansades till Famelåten, klappades till Dolly Parton och partiledarna hyllade varandra.

– Morgondisco på jobbet, vad ska man säga? Vi har vänner. Vi har varandra, säger Fredrik Reinfeldt

Alliansens moder och förra C-ledaren Maud Olofsson sade en gång att den som har roligast är den som vinner valet. Det verkar fortfarande vara det framgångsrecept som dagens Alliansledare använder för att vända ett kämpigt opinionsläge några månader före valet.

Det var nämligen uppsluppen stämning på Alliansens valkickoff i Nacka.

– Välkommen till kärlekens näste. Kickoff, konvent, det spelar ingen roll, det handlar om kärlek, uppmanade konferencieren i orange Allians-t-shirt inledningsvis.

Reinfeldt: "Vi gillar varandra"

Deltagarna, mestadels tjänstemän, klappade händerna till Dolly Partons "9 to 5", Fame-soundtracket och Marvin Gayes "Aint no mountain high enough".

– Pressen, klappa! Var är ni någonstans? Det är bara pressen som ser lite tråkig ut, ropar konferencieren.

Moderatledaren Fredrik Reinfeldt inledde:

– Morgondisco på jobbet, vad ska man säga? Vi har vänner. Vi har varandra.

Jan Björklund (FP), Annie Lööf (C) och Göran Hägglund (KD) höll givetvis med.

Annie Lööf log och såg på Alliansledarkollegorna:

– De här tre killarna är faktiskt favorites i min mobil.

”Härlig stämning”

Att det skulle råda någon krisstämning i Alliansen dementerade KD-ledaren Göran Hägglund, som också tryckte på det goda samarbetet.

– Det är en väldigt viktig grund att vi under många år har arbetat tillsammans. Vi gillar varandra och kan möta den här valrörelsen med högburet huvud och gott självförtroende, sade han.

Reinfeldt lyfte också fram att han får sms av sin mamma, pressekreteraren och även av Allianskollegorna om något man gjort:

– Det är en härlig stämning, säger han.

– När tror du Stefan Löfven sist skickade ett lycka-till-sms till Gudrun Schyman? säger Björklund och drar hem skratt och applåder.

Publisert: