Flera skadade efter yxattack på tåg i Tyskland

1 av 5

avNiklas Svahn

NYHETER

En 17-årig flyktingpojke attackerade passagerare med en yxa ombord på ett tåg utanför staden Würzburg i Tyskland. I samband med dådet skrek han ”Allahu akbar”.

Fyra personer har skadats och 14 chockats svårt. Gärningsmannen har skjutits till döds av polis.

Tipsa | Aftonbladet

Attacken inträffade efter klockan 22.00 svensk tid utanför den tyska staden Würzburg.

Flera personer har skadats och gärningsmannen har enligt lokalkanalen BR24 blivit skjuten till döds av polis, vilket senare bekräftades av det bayerska inrikesdepartementet.

Gick till attack med yxa

Mannen, som identifierats som en 17-årig ensamkommande flykting från Afghanistan, löpte amok ombord på regionaltåget mellan Würzburg-Heidingsfeld och Ochsenfurt med en yxa, skriver Focus.de.

Enligt vittnesuppgifter skrek han ”Allahu akbar”, gud är större, i samband med dådet, vilket bekräftas på en presskonferens av inrikesministern i Bayern Joachim Herrmann.

– Det är ganska troligt att det var ett islamistiskt dåd, uppger en talesperson för Bayerns inrikesdepartement enligt Die Welt.

Tåget ska ha stått inne på stationen i Heidingsfeld, en stadsdel i södra Würzburg. Ögonvittnen säger att mannen gick ”bärsärkagång”. Sedan flydde han från platsen varpå han sköts.

Tre personer har allvarliga skador, en lindriga skador och 14 andra är chockade.

– Några av dem kämpar nu för sina liv, säger Bayerns inrikesminister Joachim Herrmann i tysk tv enligt Reuters.

All tågtrafik stoppad

Inledningsvis rapporterades att antalet skadade var 21 stycken men den siffran har polisen reviderat.

De 14 personer som inte blev skadade satt kvar på tåget, enligt Focus.de.

Poliser, ett stort antal ambulanser och räddningstjänst larmades dit i samband med dådet. All tågtrafik på sträckan har stoppats, enligt BR24.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tyskland