Belgien

Misstänkt bombman i Bryssel var student

  • Linnea Järkstig
    Linnea Järkstig
NYHETER

En misstänkt bombman iklädd ”vinterrock med vajrar utstickande från den” har omringats av polisen i Bryssel.

Men larmet var falskt.

Den misstänkte mannen var en student som var ute för att studera strålning, rapporterar Le Soir.

Polisinsatsen i Bryssel.

Foto: AP

Flera poliser har under eftermiddagen befunnit sig på Place de la Monnaie, i Belgiens huvudstad Bryssel. En man iklädd ”vinterrock med vajrar utstickande från den” har setts på platsen och det fick en säkerhetsvakt att slå larm.

– Vi fick ett samtal om någon som betedde sig misstänkt och hade på sig en tung vinterkappa – vilket i dessa temperaturer är mycket misstänksamt, säger Christian De Conick, vid Brysselpolisen, till belgisk tv.

Det var under eftermiddagen ungefär 30 grader varmt i Bryssel.

Misstänkte var student

Affärer i området evakuerades, gator i området stängdes av och en bombgrupp kom till platsen för att kontrollera mannen. Dessutom undersöktes vajrarna under mannens jacka med en bombrobot.

Enligt polisen hade man snabbt ”läget under kontroll” eftersom de lyckades omringa den misstänkte. Men vid 18-tiden, svensk tid, rapporterar Le Soir att det var falskt larm – den misstänkte mannen var en student.

Mannen ska ha sagt att han var ute för att studera strålning, men istället omringades han av polis med flera vapen riktade mot sig samtidigt som mannen höll händerna uppsträckta i luften.

Polisen förklarade det med att de ”inte vill ta några risker” och därför skickades bombgruppen till platsen.

I nuläget är det fortfarande oklart vem mannen är och hur gammal han är, rapporterar lokala medier.

Belgiens nationaldag

Händelsen inträffade bara en dag innan Belgiens nationaldag och därför är det ett extra säkerhetspådrag i staden inför festligheterna.

Tidigare i år har 32 personer dött i bombattacker i staden. Först utlöstes två bomber på flygplatsen Zaventem och därefter skedde nästa attack i tunnelbanan. IS tog på sig dåden.

ANNONS EXTERN LÄNK

Har du Covid-19? Beställ test och få svar enkelt här.

Doktor.se

Publisert:
Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Belgien

Bryssel