Trump förlorar mot Vattenfall – igen

1 av 2 | Foto: AP
Trump på sin golfresort Trump Turnberry
NYHETER

Republikanske presidentkandidaten Donald Trump förlorar striden mot Vattenfall – igen.

Nu är det klart att företaget bygger en vindkraftpark alldeles intill Trumps lyxiga golfresort. Trots Trumps högljudda protester.

I dagarna utsågs Donald Trump till Republikanernas presidentkandidat då han fått mer än de 1 237 nödvändiga rösterna. Men på andra sidan Atlanten möts han av motvind.

Kandidaten tog Vattenfall till högsta domstol i Storbritannien för att stoppa planerna på en vindkraftpark intill sin lyxiga golfresort – men förlorade. Nu står det klart att Vattenfall går vidare med planerna och bygger vindkraftsparken.

– Idiotiskt, inskränkt och provinsiellt, kallade Trump högsta domstolens beslut eftersom det skulle förstöra utsikten från hans golfbana.

Trump: ”fasansfulla maskiner”

Konflikten mellan Trump och Vattenfall handlar om ett stort vindkraftsprojekt i Skottland. Skottlands regering har gett företaget tillstånd att bygga en plattform för elva vindkraftverk i havet utanför staden Aberdeen.

Men Donald Trump har protesterat mot planerna och skapat rubriker när han kallat projektet för ”fasansfulla maskiner”.

Investerar tre miljarder

Trots Donald Trumps högljudda protester investerar den statliga kraftjätten ungefär tre miljarder kronor i vindkraftsparken. Och om två år ska den stå klar.

– Det har överklagats i ett antal steg, men som vi nu ser finns inga öppningar för fler överklaganden, och vi har haft ett väldigt starkt stöd, både lokalt och nationellt för att genomföra investeringen, säger Magnus Hall, vd och koncernchef för Vattenfall, till TT.

ARTIKELN HANDLAR OM