Bebis försvann under attacken – återförenades med familjen tack vare Facebook

NYHETER

”Det är ett mirakel”

1 av 4 | Foto: Bebisen kunde mirakulöst nog återförenas med sin familj.

Under gårdagens terrordåd i Nice separerades en bebis från sin familj. Tack vare efterlysningar på Facebook kunde pojken återförenas med sin familj under fredagen, skriver Huffington Post.

Det var under gårdagens nationaldagsfirande som en lastbil körde in i en folkmassa i franska Nice. Terrordådet dödade minst 84 personer och skadade över 200 personer. Flera personer saknas fortfarande. I tumultet separerades en åtta månader gammal bebis från sin familj.

Tusentals engagerade sig

Familjens bekanta fann sig dock snabbt och publicerade efterlysningar på Facebook. Ett av inläggen, publicerat av användaren Tiava Banner, delades över 20 000 gånger.

”Vi har tappat bort en 8 månader gammal bebis. Vänner i Nice: Om ni har sett honom, om ni var där, eller om ni har hittat honom – kontakta gärna mig,” skrev hon.

Tack vare det stora engagemanget kunde den lille pojken återförenas med sin familj.

”Upphittad! Tack Facebook och alla som hjälpt oss och skickat stöttande meddelanden. Jag ber för min familj och för offrens familjer,” uppdaterade Banner sin status med.

”Det är ett mirakel”

Rebecca Boulanger, 30, jobbar som präst i en lokal kyrka och såg Facebook-efterlysningen när hon var hemma med sin egen familj. Hon delade genast inlägget.

– Det är ett mirakel att de återförenats. Jag kunde tyvärr inte göra så mycket i och med att jag var hemma men eftersom att jag jobbar som präst och har växt upp i Nice tänkte jag använda mig av mitt nätverk för att hjälpa till, säger Boulanger till Huffington Post.

Enligt Boulanger var det en ännu okänd kvinna som hittade bebisen och tog hem den. Efter att kvinnan också sett efterlysningarna på Facebook kunde hon kontakta den lille pojkens familj som hämtade upp bebisen.

”Kan användas för att dela hopp”

Boulanger hyllar nu sociala medier då det kan vara till stor hjälp vid katastrofer.

– Sociala medier kan användas till mycket ont. Men jag tror verkligen att dagens teknik är bra och kan användas för att dela hopp och uppmuntran under den här traumatiska tiden, säger hon till Huffington Post.

Följ oss på Facebook