Lagledaren begärs häktad för sexuella trakasserier

Av: Jonas Löfvenberg

Publicerad:
Uppdaterad:
Invigningen av Gothia cup.
Foto: TOMMY HOLL
Invigningen av Gothia cup.

NYHETER

Den lagledare i 35-årsåldern som tidigare anhållits för sexuella trakasserier under Gothia Cup har nu begärts häktad.

– Skälet att jag begär honom häktad är också att det föreligger flyktfara, säger kammaråklagare Stefan Lind.

Som Aftonbladet tidigare berättat har en lagledare i 35-årsåldern anhållits för sexuella trakasserier efter att tre flickor i 16-årsåldern blivit ofredade under invigningen av fotbollsturneringen Gothia Cup i Göteborg. Händelsen ska ha inträffat på måndagen. Nu begärs mannen häktad på sannolika skäl misstänkt för tre fall av sexuellt ofredande.

Risk för flykt

Kammaråklagare Stefan Lind har hand om ärendet.

– Jag går inte in på bevisning men jag anser är att den är tillräcklig för att häkta mannen. Han förnekar fortfarande brott, säger Stefan Lind och fortsätter:

– Skälet att jag begär honom häktad är också att det föreligger flyktfara. Han har ingen anledning att stanna i landet om han är på fri fot och utan en häktning blir det svårt att få honom lagförd.

Straffskalan för ofredande börjar på bötesnivå, men Stefan Lind anser att omständigheterna är så pass allvarliga att det borde kunna ge ett kortare fängelsestraff.

Flera personer blandade

Det ska även ha varit andra personer inblandade i ofredandet, men mannen i 35-årsåldern ska ha varit enkel för de tre flickorna att peka ut då han varit äldre än de andra förövarna. Han ska också, enligt misstankarna, ha varit pådrivande i det som hänt.

– Det har troligen varit andra inblandade men de personerna är okända för oss och har inte kunnat pekas ut, säger Stefan Lind.

Nekar till brottet

Fredrik Engström är mannens offentliga försvarare.

– Hans inställning är att han förnekar brott. Det han sagt är att han varit tillsammans med sitt lag och andra tränare och att det varit uppsluppen stämning. Det ska ha tagits kort och mannen har tagit kort tillsammans med några av de här tjejerna, säger han.

Häktningsförhandlingen hålls i Göteborgs tingsrätt på fredag vid 15-tiden.

Laget han företrätt har uteslutits ur turneringen och skickats hem, något som beslutats av tävlingsledningen.

Publicerad:

LÄS VIDARE