100-åringen höll sin frus hand – sedan somnade hon in

NYHETER

”Tills döden skiljer oss åt”. För många kanske det till slut inte visar sig stämma – men för det här amerikanska paret blev det precis så, skriver Little Things.

Det var när parets barnbarn laddade upp en bild på dem på forumet Reddit som deras fantastiska historia spreds över världen. På bilden syns en gammal man och hans fru ligga i varsin sjukhussäng och hålla händer.

”Det här är min farmor/mormor, 96, tillsammans med min farfar/morfar, 100, bara timmar innan hon dog i helgen, efter 77 år som gifta” skriver parets barnbarn på forumet.

Det finns många historier om par som efter decennier tillsammans går bort med bara timmar mellan sig. Det kallas för brustna hjärtan-syndromet och är ett medicinskt tillstånd där den stora stress och sorg det innebär att förlora en närstående skapar fysiska åtkommor. Och är man då redan äldre eller sjuk kan det leda till att man faktiskt avlider.

Berört tusentals

Än mår kvinnans man bra men historien är så berörande och fin att kommentarerna har strömmat in.

”Det känns nästan galet att de har fått så mycket tid tillsammans när vissa av oss inte ens kommer att leva så länge”.

”Jag tror inte jag någonsin sett ett inlägg med så mycket kärlek och vänlighet. Tack för att ni påminner mig om att inte ta mina nära och kära för givet”.

”Ingen skulle behöva vara rädd för döden om vi alla fick chansen att dö på det här sättet”.

Barnbarnet skriver även en kommentar själv:
”Jag vet att det här är mina morföräldrar/farföräldrar. Men den här bilden är på riktigt det sorgligaste och finaste jag någonsin sett”.