Regeringen samlad på Harpsund

1 av 2
NYHETER

HARPSUND. Regeringens möte på Harpsund är i gång.

Nu ska budgeten för nästa år mejslas fram.

– Vi har mycket kvar att göra, säger statsminister Stefan Löfven (S).

I dag samlar Stefan Löfven (S) sin regering för budgetöverläggningar på statsministerns sommarresidens Harpsund. Tidigare i dag berättade finansminister Magdalena Andersson (S) och finansmarknadsminister Per Bolund (MP) om förutsättningarna inför budgeten i en intervju med Aftonbladet.

Där slog de båda bland annat fast att vårens besked om tio välfärdsmiljarder blir den största delen av de satsningar som ska presenteras i budgeten som läggs fram 20 september. Dessutom menade både Bolund och Andersson att en återinförd förmögenhetsskatt, som budgetpartnern Vänsterpartiet krävt, inte är någon bra idé.

Traditionsenligt foto

Klockan 13.00 klev samtliga statsråd ut på trappan utanför residenset och ställde upp sig för den årliga gruppbilden. Jämfört med förra året har flera nya namn tillkommit, medan flera andra statsråd har tvingats lämna regeringen.

I ett kort anförande uttryckte Löfven sympati med de drabbade i jordbävningskatastrofen i Italien.

Om utvecklingen i Sverige sa han:

– Nu går vi in i halvtid i mandatperioden och vi har åstadkommit väldigt mycket politiskt men det är mycket kvar att göra. Vi är taggade som bara den.

Han fick också frågan om han ser några mörka politiska moln på himlen i höst.

– Nej, men däremot så har vi samhällsutmaningar som vi är fast beslutna om att fortsätta arbeta med. Vi har inlett en bra politisk inriktning där vi investerar i ett samhällsbygge. Jobben måste fortfarande bli fler, människor ska komma i arbete. Vi ska se se till att vända resultaten i skolan och vi ska se till att vi lämnar efter oss ett bra klimat till våra barn. Och vi ska stärka välfärden.

Prognos senare i dag

Efteråt avslöjade också Per Bolund att namnet på budgeten för kommer att vara "Samhällsbygget - ansvar för Sverige". Senare i dag presenterar finansminister Magdalena Andersson regeringens prognos av det ekonomiska läget.

ARTIKELN HANDLAR OM

Regeringen

Harpsund