Hängde ut snattarna – nu har de gripits

NYHETER

Eleonor, 44: ”Polisen tackade mig”

Foto: Eleonor Ahlgren.

Eleonor Ahlgren, 44, har drabbats av snattare flera gånger i sin klädbutik – men fallen har lagts ned. Tills nyligen – då Eleonor själv hängde ut snattarna på Facebook.

– Polisen har sagt att det är tack vare mig som de lyckats lösa det här, säger hon.

Den 2 augusti var Eleonor Ahlgren inte på plats i sin klädbutik i Herrljunga, men en uppmärksam kund berättade för henne om två män som stoppat en väska full med kläder och försvunnit från butiken.

Vittnet följde efter männen och tog en bild på dem, skriver Göteborgs-Posten.

Efter lite funderande bestämde sig Eleonor för att lägga upp bilden som en efterlysning på Facebook.

– Jag ville få tag på personerna och ge de chansen att betala för sig. Jag vet sedan tidigare att polisen inte kan göra någonting i dessa fall, säger hon och fortsätter:

– Jag har varit med flera gånger om liknande händelser och bara fått hem ett kuvert att ärendet är nedlagt. Så jag fick ta saken i egna händer.

”Polisen är tacksamma”

Efter över 3 600 delningar var det till slut någon som kände igen männen och nu har de kunnat gripas med stöldgods till ett värde av 100 000 kronor. Eftersom hon tidigare inte fått så mycket hjälp tänkte Eleonor först inte polisanmäla – men vänner på hennes Facebooksida övertygade henne om att det var bäst.

Det tackar både hon och polisen för i dag.

– Polisen har varit väldigt samarbetsvilliga och tacksamma för att jag hjälpt till. De har sagt att det är tack vare mig som de lyckats lösa det här.

Kan vara förtal

Att lägga ut en bild på en efterlysning på det här sättet är dock inte helt okontroversiellt. Rättsexperten Sven-Erik Alhem säger till Göteborgs-Posten att det kan röra sig om förtal att peka ut en person som brottslig, även om personen faktiskt begått det aktuella brottet. Eleonor tror dock inte att hon kommer anmälas av snattarna.

– Först kändes det lite olustigt, men sedan pratade jag med polisen och de sa att jag inte behöver vara orolig.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Herrljunga