Gisslandrama i franskt fängelse

NYHETER

Ett gisslandrama pågick under torsdagen på det franska fängelset Le Mans-Les Croisettes uppgav det franska justitieministeriet på Twitter. En knivbeväpnad fånge höll en annan fånge samt en vakt som gisslan. Dramat slutade dock väl då fången senare kunde gripas och gisslan fritas.

Gisslandramat startade vid 10.40-tiden lokal tid på torsdagsförmiddagen. En knivbeväpnad fånge höll en annan fånge samt en vakt som gisslan.

Enligt BFM TV ska den knivbeväpnade fångens motiv ha varit att denne ville överföras till ett annat fängelse. Personen ska vara dömd för narkotikahandel och har ett tidsbestämt straff till 2021. 

Sågs som en krissituation

Två insatsstyrkor med specialisering på insatser i fängelser befann sig under dramat på plats för att medla med den beväpnade fången.

Händelsen behandlades som en krissituation och området kring fängelset spärrades av under insatsen.

Slutade väl

Strax efter 14 lokal tid twittrade justitieministern Jean-Jacques Urvoas att gisslandramat var över och att allt slutat väl. Han berömde även insatsstyrkan för deras lugn och mod vid insatsen.

Croisettes fängelset ligger i staden Coulaines i utkanten av Le Mans och har en kapacitet på 400 platser uppger Ouest-France.

ARTIKELN HANDLAR OM

Frankrike