Kvinna anhållen för dråpförsök i Gävle

NYHETER

En 22-årig kvinna har gripits misstänkt för dråpförsök på en 23-årig man efter ett lägenhetsbråk i Gävle.

Mannen hade stickskador och fick föras till sjukhus.

Efter förhör anhölls kvinnan.

– Det finns vittnen hörda från bostadsområdet, men det finns inga direkta vittnen till händelsen, säger kammaråklagare Birgitta Fernlund.

Tipsa | Aftonbladet

Larmet om händelsen kom klockan 03.39 på torsdagen. Det gällde ett bråk i en lägenhet i Gävle. Både polis och ambulans kallades till platsen.

När polisen kom dit hittades den 23-årige mannen skadad. Efter att patrullen pratat med mannen och den 22-åriga kvinnan greps hon misstänkt för försök till dråp.

Mannen hade skador på kroppen efter ett stickvapen. Han var vid medvetande när han fördes till sjukhus i ambulans. Vid 08.30 meddelade polisen på sin hemsida att mannen skrivits ut från sjukhuset efter att hans skador setts över.

”Finns vittnen hörda”

Efter förhör anhölls kvinnan av jouråklagare och ärendet kommer fortsättningsvis att hanteras av åklagarkammaren i Gävle.

– Jag kan bara bekräfta att en kvinna sitter anhållen. Vi jobbar med förhör under dagen, säger kammaråklagare Birgitta Fernlund.

Hon vill inte gå in på orsakerna till det våldsamma bråket.

– Inte i det här skedet. Jag har inte så stor kännedom om deras relation. Jag vill inte säga så mycket av utredningsskäl.

Polisen har knackat dörr i området i jakt på vittnen. Lägenheten spärrades av för en teknisk undersökning.

– Det finns vittnen hörda från bostadsområdet, men det finns inga direkta vittnen till händelsen, säger Birgitta Fernlund.

ARTIKELN HANDLAR OM

Gävle

Brott