Capitol Hill tillfälligt avspärrat

Capitol Hill.
NYHETER

Capitol Hill i Washington DC och närliggande byggnader spärrades under tisdagen av med förhöjd polisaktivitet i området, rapporterade flera medier.

Uppgifterna om vad som föranlett larmet var knapphändiga. Och en kort stund senare hävdes avspärrningen, rapporterar AP.

Larmet kom omkring klockan 16.15, lokal tid, på grund av ett ospecificerat nödläge, uppgav BNO News. Samtidigt rapporterade flera amerikanska medier om förhöjd polisaktivitet i området och en pågående utredning.

Polisen skickade ut ett mejl till kongressanställda där de uppmanade dem att stänga och låsa dörrar och hålla sig borta från fönster och dörrar, uppger AP.

Även besökscentret intill Kapitolium spärrades av.

Drygt en halvtimme efter att larmet utlystes blåstes det av, skriver nyhetsbyrån.

En misstänkt person i bil stoppades senare av polis i närheten av Arbetsmarknadsdepartementet. Ett maskingevär ska då ha hittats. Minst en person har gripits, rapporterar BNO News. Det är oklart om det har några kopplingar till larmet vid Kapitolium.

Detta är andra gången inom loppet av en vecka som Kapitolium satts under så kallad ”lockdown”. Vid det tidigare tillfället sökte polisen enligt Reuters efter en kvinna som man trodde var beväpnad och som enligt polis iakttagits i en tunnel till en näraliggande byggnad.

I slutet av maj sköts även en man som uppträde hotfullt vid Kapitolium.

ARTIKELN HANDLAR OM

USA