Nyheter

Buss av vägen efter krock – en död

Av: 

Niklas Eriksson

Martin Mederyd Hårdh

Jamshid Jamshidi

NYHETER

Två personbilar har frontalkrockat norr om Stockholm – och i samband med det körde en buss av vägen.

Två personer skadades och en man i 50-årsåldern dog i olyckan.

– Det här ska absolut kategoriseras som en allvarlig olycka, säger Emil Skoglund vid Storstockholms brandförsvar.

Olyckan inträffade på länsväg 263 mellan Märsta och Sigtuna, strax före klockan 17. Två personbilar ska ha frontalkolliderat – och i samband med det körde en buss av vägen.

En ambulanshelikopter har landat på platsen och samtidigt arbetar räddningstjänsten med att ta loss flera personer.

– Det är tre stycken skadade, inklusive de som då är fastklämda, säger Emil Skoglund, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar.

Vindrutan sågas upp

Bussen ligger med fronten i ett dike, ett tiotal meter från vägen, och chauffören ska vara en av de skadade. Enligt vittnen håller man nu på att såga upp vindrutan.

Det är ännu oklart hur allvarliga personskadorna är.

Sent på onsdagskvällen uppger polisen att en av de tre som skadades i olyckan dog av sina skador. Den döde är en man i 50-årsåldern som färdades i en av personbilarna.

Busschauffören, en av de andra två skadade, vårdas för allvarliga skador. Han klämdes fast i bussen när fordonet körde av vägen och flögs med ambulanshelikopter till sjukhus.

Ytterligare ett 15-tal personer ska ha varit inblandade, men klarat sig oskadda.

– Av allt att döma. Det är en pågående räddningsinsats, säger Emil Skoglund.

Trafiken har stängts av helt i bägge riktningar. Ett vittne säger till Aftonbladet att det är ”fullständigt kaos på platsen”.

Många patruller på plats

Polisen har skickat fyra patruller, som bland annat hjälper till att reglera trafiken och prata med de inblandade. Räddningstjänsten har också skickat många resurser.

– Det är tre stationer på plats tillsammans med tung räddning från Uppsala, samt två ledningsresurser, säger Emil Skoglund.

Vid 20-tiden var vägen ännu avstängd och räddningstjänsten arbetade med att sanera vägbanan från drivmedel och liknande efter olyckan. Enligt polisen kunde trafiken släppas på runt 20.15 då saneringsarbetet var klart.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommarläsning till kampanjpris! Missa inte vår REA på utvalda böcker - handla här.

Shop

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter