Rivalerna nobbade handskakningen – igen

1 av 3 | Foto: AFP
Donald Trump och Hillary Clinton i den sista debatten.
NYHETER

NEW YORK/STOCKHOLM. Mönstret upprepar sig.

Vid den tredje och sista presidentvalsdebatten skippade Donald Trump och Hillary Clinton handskakningen – precis som förra gången.

Den amerikanska valrörelsen 2016 är hysterisk. Och stämningen mellan den republikanska och den demokratiska presidentkandidaten är riktigt risig.

Inför den andra debatten tog Donald Trump och Hillary Clinton inte varandra i hand. Det blev en av de stora snackisarna efter den bataljen.

Bröt mot traditionen

Inte så konstigt då kanske att handskakningens vara eller icke-vara hamnade i fokus under uppsnacket inför den tredje och sista debatten.

De flesta bedömare trodde att rivalerna återigen skulle hoppa över handslaget, trots att det länge varit ett nästan obligatoriskt inslag i presidentdebatterna.

Och mycket riktigt. När Clinton och Trump äntrade scenen i Las Vegas på torsdagsnatten, svensk tid, gick de direkt till sina podier – utan att göra minsta ansats till att skaka hand.

Vägrade – gånger två

Efter förra debatten tog rivalerna i hand när ordstriden var över. Men när det i Las Vegas var dags för kandidaterna att gå av scenen, och ta bilder samt kramas med sina familjer, så blev inte något handslag då heller.

Clinton gick först bort från sitt podium mot moderatorn Chris Wallace och skakade hans hand. Trump stod kvar vid sitt podium och gick fram till Wallace först när Clinton gått av scenen.

Stämningen mellan de två verkar sannerligen inte ha förbättrats sedan de möttes förra gången.

SE HÖJDPUNKTERNA: Debatten på två minuter TV

SÅ VAR DRABBNINGEN: Debattens sju hetaste ordväxlingar

WOLFGANG HANSSON: Där kan han ha förlorat

TRUMPS HÅN: Väste ”hon är en otäck kvinna”
CLINTON VANN: Första mätningen – så tyckte väljarna

VÄGRADE SVARA: Chock efter Trumps uttalande om resultatet

ARTIKELN HANDLAR OM