Tele2 gör sig av med 225 anställda

avJoakim Magnå

NYHETER

Telekombolaget Tele2 skär ned. 225 personer får sluta i Sverige.

– Vi varslar inte eller säger upp någon, men vi kommer att göra individuella avtal med ett antal personer, säger presschefen Malin Selander.

Företagets anställda informerades om nedskärningen på tisdagen.

– Det vi gör kontinuerligt är att vi jobbar med vår effektivitet som företag. Framför allt är det för att skapa förutsättningar för våra produkter och tjänster. I dag har vi presenterat ett antal åtgärder för att göra detta möjligt, säger Malin Selander, presschef på Tele2 Sverige, och fortsätter:

– Vi har optimerat våra leverantörer. Till exempel har vi underleverantörer på kundtjänst som kan göra mer. Det här har också fallit ut i att några personer på Tele2 Sverige kommer att beröras som en del i effektiviseringsarbetet.

Individuella avtal

Bakgrunden är en besparing på koncernnivå. Enligt Malin Selander rör det sig om 225 personer som kommer att få sluta på företaget i Sverige.

– Vi kommer att se över hur vi arbetar och att vi har rätt personer på rätt platser. Därför kommer vi att göra individuella avtal med ett antal personer som ska lämna Tele2, säger hon.

Hur överenskommelserna ser ut går hon inte in på.

– Det är individuella avtal som görs i dialog med den individen.

De berörda är informerade, enligt Malin Selander.

Vad är det för typ av tjänster?

– Hela organisationen berörs. Vi har tittat på hur vi arbetar och kan konstatera att vi kan arbeta bättre och effektivare. Genom det kan vi fortsätta att investera i produkter och tjänster för våra kunder.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tele2