Jessicas lösning – för både hund och bil

Foto: Jessica har tröttnat på hysterin kring hundar och varma bilar. ”Jag måste kunna lämna hunden i bilen en kort stund utan att någon slår sönder rutorna”.
NYHETER

Jessica Ekholm har tröttnat på hysterin om hundar i varma bilar.

Därför har hon kommit på en lösning för att rädda sin hund och bil.

– Man kan ju inte lämna hunden i 30 sekunder utan att alla de här hjältarna ska gå och slå sönder rutorna, säger hon.

Just nu är hundar i varma bilar en het potatis. En som kommit på en lösning för våra fyrbenta vänner är Jessica Ekholm, 27, från Haninge.

På sin Facebooksida visar hon upp sin backlucka där hon har monterat en vädringskrok som gör att luckan går att låsa i öppet läge. Dessutom har hon försett bilen med sitt telefonnummer och en termometer.

– Det har ju blivit en sådan hysteri med det här, att man inte kan lämna hunden i 30 sekunder utan att alla de här hjältarna ska gå och slå sönder rutorna.

”Ska kunna ta med min hund”

Hon tycker att det är bättre att hon kan ta med sin amstaffblandning Shakira, 7, till affären och lämna henne ensam i bilen några minuter än att Shakira ska behöva vara hemma ensam i 45 minuter.

– Jag ska ju kunna ta med min hund och köpa mjölk. Den håller inte på och dör för det. Och om det nu blir varmt vill jag veta det. Jag vill alltid att min hund ska må bra. 

”Helt galet”

Jessicas inlägg har fått stor spridning på Facebook och gillats av över 1 000 personer.

– De flesta tycker att det är jättebra. Det är helt galet vad det har spridit sig. Sedan finns det några som har satt skygglapparna på och tror att min hund ligger plågad i bilen hela dagarna.

Uppdatering: Eftersom artikeln även väckt många arga reaktioner vill Jessica understryka att det här är ett tips för att kunna lämna hunden i bilen kortare stunder. Inte för att låta hunden ligga där länge.

Följ oss på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

Hundar