Peter bytte namn med kvinna på BB – nu söker han henne

avAndreas Randhir Granfors

NYHETER

Dottern: ”Han vill veta vad han skulle hetat”

1 av 2 | Foto: Privat

När Peter föddes trodde hans föräldrar att de skulle få en flicka. Föräldrarna bytte då namn med en annan kvinna på BB som fött en dotter i tron om att hon skulle få en son. Nu söker Peter den kvinna som bär det namn han skulle haft.

”Hjälp min pappa på hans femtioårsdag – vem har tagit hans namn?” Så inleder 24-åriga Sofia Häggmyr sitt Facebookinlägg där hon efterlyser den kvinna som bär hennes pappa Peters namn. Peters föräldrar var nämligen övertygade om att de skulle få en dotter, så när Peter föddes stod de utan förslag på pojknamn. Dock låg en annan kvinna på samma BB som var i samma sits, hon hade fött en dotter i tron om att det skulle bli en pojke. De nyblivna föräldrarna bytte då helt enkelt namn på barnen och Peter fick då namnet Peter.

”Vill veta vad han skulle hetat”

När Peter fyllde 50 tidigare i veckan var han på besök i sin födelsestad Lund, där Sofia studerar.

– Han pratade om att han ville se sjukhuset där han föddes och kapellet där han döptes. Då började vi prata om hela den här historien och jag erbjöd mig att skriva om det på Facebook. Han vill veta vad han skulle ha hetat, säger Sofia.

”Funderat på det länge”

Sedan Sofia lade ut efterlysningen på Facebook i onsdags har efterlysningen delats drygt 30 gånger men ingen har hittills trätt fram som kvinnan som bär Peters namn, föräldrarna själva har glömt vilket namn det var.

– Än så länge har ingen hört av sig men pappa ser fram emot det. Han har försökt förut och har funderat på det länge.

Följ oss på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

Facebook

Lund