Nyheter

10-åringen som kallas ”världens vackraste”

Av: 

Viktor Adolfsson

NYHETER

Har skrivit på modellkontrakt

Kristina Pimenova har skrivit kontrakt med en av världens mest prestigefyllda agenturer – tio år gammal.

– Alla hennes bilder är helt oskyldiga, säger mamma Glikeriya Pimenova till Daily Mail.

Ryska tioåringen Kristina Pimenova från Moskva har blivit en snackis i modebranschen de senaste dagarna. Detta efter att hon trots sin ringa ålder skrivit kontrakt med agenturen LA Models.

”Att märkas i modebranschen i så ung ålder är en stor prestation. Vi ser fram emot ett långt samarbete med den här lilla supermodellen”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

”Läskig och laddad stämpel”

Brittiska tabloiden Daily Mail och många andra omnämner Pimenova som ”världens vackraste flicka”. I flera år har hon byggt upp en stor följarskara på sociala medier. Hennes Instagramkonto har 1,2 miljoner följare.

Nu har hon flyttat från Moskva till Los Angeles för det nya uppdraget, men kontraktet är kontroversiellt.

Att allt fler väldigt unga flickor kontrakteras av stora agenturer har stött på en del kritik, bland annat av brittiska Glamour Magazine.

Problemet är, utöver att man kan undra vilken slags barndom hon kommer få i en bransch så fokuserad på skönhet, att hon benämns som ”världens vackraste flicka”. Det är en läskig, laddad stämpel och en som hon byggt sitt rykte på”, skriver tidningens skribent.

Mamman: ”Helt oskyldigt”

Redan ifjol fick Kristinas mamma Glikeriya Pimenova, som sköter hennes konton på sociala medier, kritik för att hon lagt ut ”utmanande” bilder på dottern.

– Som jag ser det är alla hennes bilder helt oskyldiga. Du måste tänka som en pedofil för att se något sexuellt i dem, så i så fall är det dags att du går till en läkare, sa hon till Daily Mail då.

LA Models har flera kända modeller kontrakterade, däribland ”Top Model”-programledaren Tyra Banks.

ANNONS

MISSA INTE CHANSEN! Nike säsongsrea med utvalda stilar upp till 50% rabatt

Extern länk från Nike SE

Shoppa här!

Publisert: