Man dog i frontalkrock med timmerbil

Foto: Läsarbild
Svår olycka utanför Bollnäs.

avNiklas Svahn

NYHETER

En bil har börjat brinna efter en krock med en lastbil utanför Bollnäs.

– Det är en personbil som av okänd anledning frontalsmällt med en tom timmerbil, säger Tomas Sandin, vakthavande befäl vid polisen.

I bilen satt en man som dog på platsen.

Olyckan inträffade vid 21.30 på riksväg 50 utanför Bollnäs i Gävleborgs län. Personbilen har kommit över i mötande körfält och frontalkrockat med timmerbilen. Därefter har personbilen hamnat i diket och börjat brinna.

Bilen blev övertänd

– Det är en personbil som av okänd anledning har frontsmällt med en tom timmerbil. Det är klart att det blir gnistbildning när det går så fort, säger Tomas Sandin, vakthavande befäl vid polisen i Gävleborg.

När räddningstjänst och ambulans kom fram till platsen var bilen övertänd. Föraren av personbilen, en man, dog på plats. Hans anhöriga har underrättats.

Rebecca Riström, 28, kom fram till platsen bara någon minut efter att olyckan inträffat.

– De som var i närheten hade hört smällen. Då hade inte någon polis eller ambulans kommit. Jag sprang fram för att se om jag kunde göra något, säger Rebecca Riström.

”Den var bara svart”

Bilen brann dock så pass kraftigt att hon fick ta ett steg tillbaka.

– Bilen hade nästan brunnit ner, den var bara svart.

Timmerlastbilen har i sin tur vält ner i diket i samband med krocken. I den färdades två personer som chockades och fördes till sjukhus. I övrigt klarade de sig oskadda.

Det var totalstopp på vägen i samband med olyckan och polisen fick dirigera om trafiken.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bollnäs