Triss i gubbtrubbel för Hillary Clinton

avStaffan Dickson

1 av 4 | Foto: AP
Bernie Sanders.

Ny förlust mot Bernie Sanders, 74, och nya Twitterhån från Donald Trump, 69.

Från oväntat håll dyker nu ytterligare en äldre man upp och orsakar problem för Hillary Clinton.

– Det är en fruktansvärd sak att säga, men jag tror att jag hade varit den bästa presidenten, säger vicepresident Joe Biden, 73.

Under natten till onsdagen förlorade Hillary Clinton primärvalet i West Virginia mot rivalen Bernie Sanders. I en serie inlägg på Twitter har Donald Trump den senaste tiden hånat Clinton för att hon inte "kan slutföra affären" genom att vinna över Sanders. Clinton har svarat att hon ignorerar Trumps förolämpningar, inklusive hans nya smeknamn för henne, ”Crooked Hillary”.

”Planerade att ställa upp”

USA:s vicepresident, demokraten Joe Biden, har hittills varken stöttat Hillary Clinton eller Bernie Sanders under deras pågående nomineringskampanjer. USA:s vicepresident tror sig dock veta vem av dem som kommer att bli Demokraternas presidentkandidat.

– Jag känner mig säker på att Hillary kommer att nomineras, och jag känner mig säker på att hon kommer att bli nästa president, säger han i en intervju i ABC:s ”Good morning, America” på onsdagen.

Men trots att han själv inte kandiderar ville Joe Biden inte fullt ut ställa sig bakom sin partikamrat.

– Jag hade planerat att ställa upp. Det är en fruktansvärd sak att säga, men jag tror att jag hade varit den bästa presidenten.

Sonen dog

Joe Biden ångrar dock inte sitt besluta att inte kandidera. I maj förra året dog hans son Beau Biden vid 46 års ålder efter att under flera år ha lidit av cancer.

Ett knappt halvår senare tillkännagav Joe Biden att hans familj fortfarande bearbetade sorgen efter sin son och att han inte skulle kandidera till presidentposten.

– Ingen ska söka presidentskapet om de inte har möjlighet att lägga ner hela sitt hjärta, själ och passion, säger han i ”Good morning, America”.

– Beau var min själ. Jag var helt enkelt inte redo att göra det.

ARTIKELN HANDLAR OM