Förskolebarnens häftiga upptäckt på skogspromenaden

NYHETER

”Poliserna tackade dem för hjälpen”

Foto: Katharina Sjöqvist
Kassaskåpet som förskoleklassen hittade i skogen.

Barnen på förskolan Zinket norr om Stockholm gjorde en speciell upptäckt när de var ute och gick i skogen. De fann nämligen ett uppsprängt kassaskåp. Efter upptäckten tackade polisen dem för deras hjälp.

– Barnen tyckte det var jättespännande, säger förskolläraren Katharina Sjöqvist.

Det var under förrförra veckan som en klass från förskolan Zinket i Grimsta norr om Stockholm var ute och letade skräp i skogen som de fann det uppsprängda kassaskåpet, skriver StockholmDirekt.

– Vi satt och åt frukt när jag jag fick syn på något stort. Först tyckte nog barnen det var lite kusligt för de ville inte gå fram. Sedan såg vi att locket var bortsprängt, säger förskolläraren Katharina som var med när skåpet hittades.

Fick hjälpa polisen

Katharina sade åt barnen att inte röra skåpet och ringde sedan polisen på högtalartelefon.

– Vi fick vänta i 20 minuter på att kopplas fram men barnen var jätteduktiga och stod helt stilla. Sedan fick barnen hjälpa till att berätta serienumret på skåpet för polisen. Poliserna blev glada och tackade för hjälpen. Dagen efter ringde de och frågade efter vägen till kassaskåpet så då fick vi guida dem över stock och sten, säger Katharina.

”De tycker det är jättespännande”

På förskolan spekuleras det nu vilt i vad som hänt med kassaskåpet. Några tror att polisen vill ta fast tjuvarna först eftersom kassaskåpet låg kvar i skogen när barnen återvände dagarna efteråt.

– Några av barnen vill göra tjuvarna snälla, som Bamse. Polisen har varit på förskolan idag och talat med barnen och tackat dem. De tycker det är jättespännande.

ARTIKELN HANDLAR OM